Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter in de pan tot hij lichtbruin van kleur wordt en naar nootjes ruikt. Dit heet beurre noisette. Maal amandelschaafsel en hazelnoten met de poedersuiker en de bloem tot een fijn poeder. Roer de eiwitten los met de abrikozenjam en meng door het notenpoeder. Voeg de lauwe boter en de rum toe en meng goed door. Vet de bakvormen in en vul voor twee derde met het beslag. Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Financiers
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Rudolph van Veen
Ingredienten
30
Porties
Financiers
- 125 g boter
- 65 g geschaafde amandel
- 60 g hazelnoten zonder vlies
- 200 g poedersuiker
- 125 g bloem
- 5 eiwitten
- 2 el abrikozenjam
- 1 el rum
Extra nodig
- 2 el geschaafde amandel
- boter om in te vetten
- kleine cupcaketray
Bereidingswijze
20 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen