De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kalfsvlees in aceto balsamico met aardappel en sperziebonen met tomaat

​​​​​​​Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Was de aardappels goed en snijd ze in partjes. Pel en hak de knoflook fijn.
Meng in een ovenschaal de aardappels met de olijfolie, knoflook, zeezout en rozemarijn. Bak de aardappels in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Roer tijdens het bakken regelmatig om.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kalfsvlees in aceto balsamico met aardappel en sperziebonen met tomaat

Bereidingswijze

Aardappels uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Was de aardappels goed en snijd ze in partjes. Pel en hak de knoflook fijn.
Meng in een ovenschaal de aardappels met de olijfolie, knoflook, zeezout en rozemarijn. Bak de aardappels in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Roer tijdens het bakken regelmatig om.

Fileto all’aceto balsamico
Pel en snijd de ui in grove stukken. Bestrooi het vlees met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het vlees met de ui in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de aceto balsamico en marjoraan toe. Laat nog circa 2 minuten inkoken. Haal het vlees uit de pan en laat circa 5 minuten rusten.

Fagiolini
Breng een pan water aan de kook en blancheer hierin de sperziebonen.
Pel en halveer de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en geblancheerde sperziebonen samen met de witte wijn toe. Zet het vuur laag en laat kort intrekken.

Serveren
Snijd een tomaat in dunne plakjes en leg de plakjes dakpansgewijs op het bord. Leg hier de sperziebonen en vervolgens de aardappels op. Leg het vlees op een snijplank. Snijd het vlees tot driekwart in en leg het vlees over de groenteheen. Schep er wat ui en aceto balsamico overheen.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.