Kalfsvlees in aceto balsamico met aardappel en sperziebonen met tomaat

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
70 minuten totale tijd

Aardappels uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Was de aardappels goed en snijd ze in partjes. Pel en hak de knoflook fijn.
Meng in een ovenschaal de aardappels met de olijfolie, knoflook, zeezout en rozemarijn. Bak de aardappels in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Roer tijdens het bakken regelmatig om.

Fileto all’aceto balsamico
Pel en snijd de ui in grove stukken. Bestrooi het vlees met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het vlees met de ui in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de aceto balsamico en marjoraan toe. Laat nog circa 2 minuten inkoken. Haal het vlees uit de pan en laat circa 5 minuten rusten.

Fagiolini
Breng een pan water aan de kook en blancheer hierin de sperziebonen.
Pel en halveer de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en geblancheerde sperziebonen samen met de witte wijn toe. Zet het vuur laag en laat kort intrekken.

Serveren
Snijd een tomaat in dunne plakjes en leg de plakjes dakpansgewijs op het bord. Leg hier de sperziebonen en vervolgens de aardappels op. Leg het vlees op een snijplank. Snijd het vlees tot driekwart in en leg het vlees over de groenteheen. Schep er wat ui en aceto balsamico overheen.

 

Ingredienten

4
Personen

Patate

  • 8 roseval aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje grof zeezout
  • 2 takjes rozemarijn

Fileto all’aceto balsamico

  • 1 rode ui
  • 4 kalfsentrecôtes à 175 g
  • olijfolie
  • 4 el aceto balsamico
  • 1 tl gedroogde marjoraan

Fagiolini

  • 250 g sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 25 ml witte wijn
  • 4 tomaten
Geef je waardering
5