De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

feestelijke gambahapjes

Heerlijke feestelijke gambahapjes met sesamzaadjes.

30 MIN
Feestelijke gambahapjes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Verwarm de frituurpan voor op 180 ºC.

Brood
Snijd de korstjes van het brood, rol het brood met de deegroller zo dun mogelijk uit. Steek het brood uit met de ronde steker.

Farce
Pel de helft van de gamba’s, snijd in over de rug en verwijder het darmkanaal. Splits het ei. Maal de eierdooier, gepelde gamba’s, sesamolie, mierikswortelpasta en azijn fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de farce in een spuitzak.

Krokante gambatoast
Pel de resterende gamba’s, maar laat het staartje eraan zitten. Snijd de gamba’s over de rug in en verwijder het darmkanaal. Spuit op ieder stuk brood een klein toefje farce en druk hier een gamba in met de staart omhoog. Spuit nu over de gamba een mooie bol van de farce en druk dit voorzichtig aan. Meng het sesamzaad en rol de hapjes erdoorheen. Frituur goudbruin in circa 2 minuten.

Serveer de gamba hapjes met de chilisaus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker