Feestelijke gambahapjes

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de frituurpan voor op 180 ºC.

Brood
Snijd de korstjes van het brood, rol het brood met de deegroller zo dun mogelijk uit. Steek het brood uit met de ronde steker.

Farce
Pel de helft van de gamba’s, snijd in over de rug en verwijder het darmkanaal. Splits het ei. Maal de eierdooier, gepelde gamba’s, sesamolie, mierikswortelpasta en azijn fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de farce in een spuitzak.

Krokante gambatoast
Pel de resterende gamba’s, maar laat het staartje eraan zitten. Snijd de gamba’s over de rug in en verwijder het darmkanaal. Spuit op ieder stuk brood een klein toefje farce en druk hier een gamba in met de staart omhoog. Spuit nu over de gamba een mooie bol van de farce en druk dit voorzichtig aan. Meng het sesamzaad en rol de hapjes erdoorheen. Frituur goudbruin in circa 2 minuten.

Serveer de gamba hapjes met de chilisaus.

Ingredienten

4
Personen

Feestelijke gambahapjes

  • 2 sneetjes witbrood
  • 16 gamba's
  • 1 ei
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl mierikswortelpasta
  • scheutje sushi-azijn
  • 3 el wit sesamzaad
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 2 el sweet chilisaus

Extra nodig

  • deegroller
  • staafmixer met mixerbakje
  • spuitzak
  • ronde steker van 4 cm
Geef je waardering
10