Met dit recept brengt Rudolph de klassieke Italiaanse combinatie tot leven in een hartige taart.

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Spinazie-pesto

  • 65 g pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g verse spinazie
  • 50 g basilicum
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 60 ml olijfolie extra vierge

Sandwichrol

  • 1 takje trostomaten
  • 1 kleine courgette
  • 150 g mini-mozzarella
  • 1 sandwichbrood
  • 200 g roomkaas
  • 1 grote bos basilicum
  • Balsamicodressing om te garneren
  • olijfolie om te garneren

Extra nodig

  • staafmixer
  • grillpan
  • satéprikkers
  • spuitzak met gekarteld spuimondje

Bereidingswijze

45 minuten

Spinazie-pesto  
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de knoflook grof. Pureer met een staafmixer de spinazie met de knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie tot een gladde pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  

Sandwichrol 

Stap 1: 
Verwarm een grillpan. Snijd de tomaat en de courgette in partjes. Halveer de mini-mozzarella. Bestrijk de courgette met een beetje olijfolie en grill om en om tot mooie grillstrepen ontstaan.  

Stap 2: 
Snijd het sandwichbrood in 5 stroken van 5 cm hoog x 11 cm lang. Besmeer deze stroken brood met de spinaziepesto. Rol de stroken op tot een doorsnede van 22 cm. Zet eventueel vast met sateprikkers. Strijk de taart strak af met roomkaas.  

Stap 3: 
Doe de resterende roomkaas in een spuitzak en spuit rozetten op de bovenkant van de taart.  

Stap 4: 
Verdeel de partjes tomaat, halve mini-mozzarella en de partjes gegrilde courgette over de bovenkant van de taart en op de roomkaas-rozetten. Druk de basilicumblaadjes langs de zijkant in de roomkaas. Bestrooi met een beetje zout. Garneer met olijfolie en balsamicodressing. 

KIJK HIER VOOR ALLE ANDERE RECEPTEN VAN ALTIJD FEEST!

Geef je waardering

Altijd feest! Capresetaart
Altijd feest! Capresetaart