De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

falafel met salade en hummus

Een heerlijk saladegerecht uit Jordanië!

30 min kooktijd
Falafel met salade en hummus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Hummus
Laat de kikkererwten uitlekken. Pel en snijd de knoflook. Pureer de kikkererwten met knoflook, tahini, komijn, citroensap, zout, peper, olie en yoghurt in de keukenmachine.

Falafel
Laat de kikkererwten 1 nacht weken in ruim water. Giet de geweekte kikkererwten af en laat ze uitlekken. Pel en snijd de knoflook. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Snijd de kruiden. Doe dit alles in de keukenmachine en voeg de komijn, tahini, het limoensap en zout toe. Pureer alle ingrediënten. Voeg geweekt brood toe voor binding en smeuïgheid en draai dit mee. Maak van het mengsel bolletjes en druk ze plat. Verhit de olie tot 180 °C en frituur de falafel. Was, droog en scheur de sla. Snijd de tomaten en komkommer in plakjes. Pel en snijd de ui in ringen. Meng de sla, tomaat, komkommer en ui en leg dit op een bord. Leg de falafel erbij en lepel de hoemoes erover. Bestrooi met een beetje za’atar en besprenkel met olijfolie.

Dit recept komt uit de aflevering over Jordanië van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker