Falafel met salade en hummus

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Hummus
Laat de kikkererwten uitlekken. Pel en snijd de knoflook. Pureer de kikkererwten met knoflook, tahini, komijn, citroensap, zout, peper, olie en yoghurt in de keukenmachine.

Falafel
Laat de kikkererwten 1 nacht weken in ruim water. Giet de geweekte kikkererwten af en laat ze uitlekken. Pel en snijd de knoflook. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Snijd de kruiden. Doe dit alles in de keukenmachine en voeg de komijn, tahini, het limoensap en zout toe. Pureer alle ingrediënten. Voeg geweekt brood toe voor binding en smeuïgheid en draai dit mee. Maak van het mengsel bolletjes en druk ze plat. Verhit de olie tot 180 °C en frituur de falafel. Was, droog en scheur de sla. Snijd de tomaten en komkommer in plakjes. Pel en snijd de ui in ringen. Meng de sla, tomaat, komkommer en ui en leg dit op een bord. Leg de falafel erbij en lepel de hoemoes erover. Bestrooi met een beetje za’atar en besprenkel met olijfolie.

Dit recept komt uit de aflevering over Jordanië van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Hummus

  • 400 g gekookte kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tahini
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el Griekse yoghurt
  • zout
  • versgemalen peper

Falafel

  • 225 g kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 50 g peterselie
  • 50 g koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 el tahini
  • 1 limoen
  • 1 tl zout
  • 4 el sesamzaad
  • 2 sneetjes witbrood
Geef je waardering
6