Falafel met komkommer-worteldip

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De falafel:

Laat de kikkererwten uitlekken op een zeef.

Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijst.

Pel de ui en knoflook.

Pluk de verse koriander blaadjes.

Pureer de kikkererwten met rode peper, ui, knoflook, kummel, koriander en 1 ei glad met een staafmixer.

Voeg eventueel een extra ei toe, als de massa te massief is.

Voeg eventueel extra paneermeel toe, als de massa te nat is.

Schep de massa in een kom en roer goed door elkaar.

Breng op smaak met zout en peper.

Vorm 4 burgers van de kikkererwtenmassa.

Rol ze door de paneermeel zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.

Verwarm een pan met een scheut olie.

Bak de burger aan beide kanten in circa 10 minuten goudbruin en warm.

Komkommer-worteldip:

Schil de komkommer en wortels. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer.

Rasp de komkommer boven een kom op de grove kant van een rasp en knijp goed uit.

Rasp de wortel boven de kom op de grove kant.

Meng de komkommer met wortel en roer de yoghurt erdoor.

Halveer de limoen en knijp het sap uit boven de kom.

Breng op smaak met zout en peper.

De pitabroodjes vullen:

Was de tomaten, verwijder de groene kern en snijd in plakken.

Was en droog de bladeren sla goed.

Toast de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.

Snijd de pita broodjes half open.

Verdeel hierin de sla, tomaten en de falafel burgers en serveer met de komkommer wortel dip.

Ingredienten

4
Personen

Falafel met komkommer-worteldip

  • 400 g gekookte kikkererwten
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 takjes koriander
  • 1 tl gemalen kummel
  • 2 eieren
  • 200 g paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 4 tomaten
  • 1 krop sla
  • 8 pitabroodjes
  • zout
  • versgemalen peper

Komkommer-worteldip

  • 1 komkommer
  • 1 winterwortel
  • 200 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 1 limoen
Geef je waardering
2