Falafalwraps met geroosterde aubergine

10
Makkelijk
Falafalwraps met geroosterde aubergine

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten kooktijd
2 uur totale tijd

Falafal:

Zet de kikkererwten onder in koud water en laat deze voor twee dagen in koelkast staan. Laat de kikkererwten uitlekken en pureer deze fijn. Voeg nu de overige ingrediënten toe en maak op smaak met peper en zout. Verhit nu in een ruime pan de olie voor op 180 graden Celsius. Vorm het falafelmengsel met de hand of twee natte lepels tot balletjes en frituur deze circa 5 minuten in de hete olie.

Hummus:

Doe alle ingrediënten met elkaar in een blender en draai fijn. Maak op smaak met eventueel iets extra zout.

Geroosterde aubergine:

Verwarm een oven voor op 200 graden Celsius. Halveer de aubergines en snij deze kruislings in. Besprenkel de aubergines aan de open kant ruim met olijfolie en maak op smaak met zout en zwarte peper. Plaatse de aubergines in een ovenschaal. Kneus de teentjes knoflook en leg deze bij de aubergines. Rooster ze in circa 20 minuten in oven.

Serveren:

Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Leg een wrap op een bord. Smeer de wrap in met een laagje hummus. Leg hierop een kwart aubergine en drie stukjes falafel. Verwarm de falafelwrap nog circa 10 minuten in de oven. Snij ondertussen de tomaten in blokjes en serveer deze bij de falafelwrap.

Ingredienten

8
Personen

Voor de falafel

  • 1 kilo gedroogde kikkererwten
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 groene peper
  • 3 el kurkuma
  • 3 el komijnpoeder
  • 2 el korianderzaad
  • 1.5 tl bakpoeder

Voor de hummus

  • 400 g kikkererwten uit pot
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el tahin
  • 1 tl zout
  • 3 el olijfolie
  • 0.5 tl paprikapoeder

Voor de geroosterde aubergine

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook

Extra

  • olie om in te frituren
  • 8 tortilla wraps
  • 2 tomaten
Geef je waardering
10