De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

extravaganza cookie

Iets verrassends op de koffietafel? Deze Extravaganza cookies zijn een echte showstopper. De gezouten chocoladekaramel samen met de pecannoten-praliné zullen gauw een plekje veroveren in jouw hart. 

45 min voorbereidingstijd
50 min kooktijd
Extravaganza cookie

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Iets verrassends op de koffietafel? Deze Extravaganza cookies zijn een echte showstopper. De gezouten chocoladekaramel samen met de pecannoten-praliné zullen gauw een plekje veroveren in jouw hart. 

Bereidingswijze

Cookie dough 

Stap 1: 
Rooster de hazelnoten in een koekenpan op laag vuur circa 3 minuten.  

Stap 2: 
Maal 50 g van de hazelnoten in een keukenmachine fijn tot een pasta. Hak de rest van de hazelnoten grof en houd apart. Voeg de boter, roomkaas en het zout toe in de kom van de keukenmachine en pulse tot het gemengd is. Voeg de kristal- en rietsuiker en het ei toe. Meng de bloem met de baking soda en voeg toe. Voeg als laatst de gehakte hazelnoten toe.  Verpak het deeg in plasticfolie, druk iets plat en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.  

Gezouten chocoladekaramel 
Verwarm de suiker en de glucosestroop circa 6-8 minuten tot de suiker is opgelost en het een goudgele kleur heeft. Schenk al roerend de melk en room erbij. Voeg het zout toe. Meng de chocolade en boter erdoor en meng door totdat het gesmolten is.  

Pecannoten-praliné 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Stap 2: 
Breng de suiker en het water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C. Hak de pecannoten en voeg ze toe. Blijf constant roeren op middelhoog vuur. Blijf circa 15 minuten roeren of tot de noten volledig gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen op een bakpapier. Maal ⅓ van de pecannoten in de keukenmachine tot een gladde pasta. Schep in een spuitzak met glad spuitmondje. Bewaar de rest van de gekaramelliseerde pecannoten voor later in het recept. 

Opbouw 

Stap 1: 
Verdeel de cookie dough in porties van 50 g met een ijsknijper op een bakplaat met bakpapier. Druk de koekjes een beetje plat. Zet een paar gekaramelliseerde pecannoten in elk koekje.  

Stap 2: 
Bak de koekjes circa 10 minuten in de oven. Haal de koekjes uit de oven en spuit 3 puntjes pecannotenpraliné ter grootte van een hazelnoot op de cookies. Bak nog eens circa 8 minuten.  

Stap 3: 
Garneer de gebakken koekjes met nog een beetje praliné en de gezouten chocoladekaramel. Decoreer met gekaramelliseerde pecannoten. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker