Cookie dough
Stap 1:
Rooster de hazelnoten in een koekenpan op laag vuur circa 3 minuten.
Stap 2:
Maal 50 g van de hazelnoten in een keukenmachine fijn tot een pasta. Hak de rest van de hazelnoten grof en houd apart. Voeg de boter, roomkaas en het zout toe in de kom van de keukenmachine en pulse tot het gemengd is. Voeg de kristal- en rietsuiker en het ei toe. Meng de bloem met de baking soda en voeg toe. Voeg als laatst de gehakte hazelnoten toe. Verpak het deeg in plasticfolie, druk iets plat en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Gezouten chocoladekaramel
Verwarm de suiker en de glucosestroop circa 6-8 minuten tot de suiker is opgelost en het een goudgele kleur heeft. Schenk al roerend de melk en room erbij. Voeg het zout toe. Meng de chocolade en boter erdoor en meng door totdat het gesmolten is.
Pecannoten-praliné
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2:
Breng de suiker en het water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C. Hak de pecannoten en voeg ze toe. Blijf constant roeren op middelhoog vuur. Blijf circa 15 minuten roeren of tot de noten volledig gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen op een bakpapier. Maal ⅓ van de pecannoten in de keukenmachine tot een gladde pasta. Schep in een spuitzak met glad spuitmondje. Bewaar de rest van de gekaramelliseerde pecannoten voor later in het recept.
Opbouw
Stap 1:
Verdeel de cookie dough in porties van 50 g met een ijsknijper op een bakplaat met bakpapier. Druk de koekjes een beetje plat. Zet een paar gekaramelliseerde pecannoten in elk koekje.
Stap 2:
Bak de koekjes circa 10 minuten in de oven. Haal de koekjes uit de oven en spuit 3 puntjes pecannotenpraliné ter grootte van een hazelnoot op de cookies. Bak nog eens circa 8 minuten.
Stap 3:
Garneer de gebakken koekjes met nog een beetje praliné en de gezouten chocoladekaramel. Decoreer met gekaramelliseerde pecannoten.
0 reacties