Exotische kipkerrie

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Exotische kipkerrie

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.  
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 3 minuten.
  • Voeg de kippenpoten toe en bak ze in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  • Snijd de schil van de ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in blokjes.
  • Roer de ananas, gembersiroop, room, het water en het bouillonblokje door de kippenpoten. Breng het geheel aan de kook en laat circa 15 minuten koken.  
  • Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes.
  • Kook de bloemkool en doperwten circa de laatste 5 minuten mee.
  • Meng de maïzena met een scheutje water en roer door het gerecht.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Exotische kipkerrie

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el kerriepoeder
  • 8 kippenpoten
  • 1 ananas
  • 2 el gembersiroop
  • 200 ml kookroom
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 bloemkool
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 1 el maïzena
Geef je waardering
3