De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Eton mess met banaan en ananas

Dit is een klassiek gerecht in een nieuw jasje gestoken. Het verrassende dessert zet je binnen een handomdraai op tafel.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snel met Miljuschka eton mess met banaan en ananas

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Dit recept is mijn tropische versie van een eton mess. Naast dat het superlekker is, is deze variant ook nog eens een gezondere keuze.

Bereidingswijze

Haverkoekjes

  1. Verhit de oven voor op 180 °C. 

  2. Prak de banaan en hak de walnoten grof. Meng met de havermout, pindakaas, ahornsiroop en zout tot een deeg.

  3. Gebruik een ijsschep om 8 koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat te scheppen. Bak 12 minuten tot lichtbruin.

Eton mess

  1. Snijd de banaan in schuine plakjes van 1 cm. Snijd de ananas in blokjes van 2 cm. 

  2. Smelt de boter in een koekenpan en leg de plakjes banaan erin. Sprenkel de honing over de bananen en karamelliseer ze voor 2-3 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en laat afkoelen op bakpapier.

  3. Doe de ananasstukjes in dezelfde koekenpan. Breng op smaak met zwarte peper en bak ca. 5 minuten tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn. Haal uit de pan en laat afkoelen op bakpapier.

  4. Meng de kokosyoghurt met de limoenrasp.

  5. Verdeel de helft van de kokosyoghurt over de bodem van de glazen. Verdeel de helft van banaan en ananas. Besprenkel met limoensap. Verkruimel de helft van haverkoekjes over de glazen. Herhaal deze stappen. Garneer met blaadjes munt.

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.