Entrecotes met blauwe kaasboter en ratatouille

9
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Ratatouille

  • Pel en snipper de ui grof.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de courgette, aubergine en de paprika toe en bak circa 8 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en een scheutje water toe en bak circa 4 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 Entrecotes met blauwe kaasboter

  • Verwarm de grillpan.
  • Dep de entrecotes, indien nodig, droog met keukenpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Gril de entrecotes in circa 7 minuten goudbruin. Haal uit de pan en laat even rusten.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een kom de boter, blauwe kaas en de bieslook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd het stokbrood in plakken.

 Serveren

  • Verdeel de ratatouille over borden. Verdeel de entrecotes over de ratatouille en lepel royaal de blauw kaasboter over de entrecote. Serveer het stokbrood ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Entrecotes met blauwe kaasboter en ratatouille

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 groene paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 g entrecotes
  • 0.5 bosje bieslook
  • 100 g zachte roomboter
  • 50 g zachte blauwe kaas
  • 1 stokbrood

Extra nodig

  • keukenpapier
  • grillpan
Geef je waardering
9