Ratatouille
- Pel en snipper de ui grof.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de courgette, aubergine en de paprika toe en bak circa 8 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en een scheutje water toe en bak circa 4 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Entrecotes met blauwe kaasboter
- Verwarm de grillpan.
- Dep de entrecotes, indien nodig, droog met keukenpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Gril de entrecotes in circa 7 minuten goudbruin. Haal uit de pan en laat even rusten.
- Snijd de bieslook fijn.
- Meng in een kom de boter, blauwe kaas en de bieslook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd het stokbrood in plakken.
Serveren
- Verdeel de ratatouille over borden. Verdeel de entrecotes over de ratatouille en lepel royaal de blauw kaasboter over de entrecote. Serveer het stokbrood ernaast.
0 reacties