Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Entrecotes met blauwe kaasboter en ratatouille

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 groene paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 g entrecotes
  • 0.5 bosje bieslook
  • 100 g zachte roomboter
  • 50 g zachte blauwe kaas
  • 1 stokbrood

Extra nodig

  • keukenpapier
  • grillpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Ratatouille

  • Pel en snipper de ui grof.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de courgette, aubergine en de paprika toe en bak circa 8 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en een scheutje water toe en bak circa 4 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 Entrecotes met blauwe kaasboter

  • Verwarm de grillpan.
  • Dep de entrecotes, indien nodig, droog met keukenpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Gril de entrecotes in circa 7 minuten goudbruin. Haal uit de pan en laat even rusten.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een kom de boter, blauwe kaas en de bieslook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd het stokbrood in plakken.

 Serveren

  • Verdeel de ratatouille over borden. Verdeel de entrecotes over de ratatouille en lepel royaal de blauw kaasboter over de entrecote. Serveer het stokbrood ernaast.

Geef je waardering

15
Entrecotes met blauwe kaasboter en ratatouille