De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

entrecote met gegrilde little gem

Dit restaurantwaardige recept maakt Jet van Nieuwkerk in het programma Lekker Snel!. Extra leuk: het is hartstikke makkelijk om te maken.

30 min kooktijd
Entrecote met gegrilde little gem

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“De grillpan is in dit gerecht echt de smaakmaker. Door de pan goed voor te verwarmen krijg je een heerlijke grill-smaak op zowel het vlees als de little gem. De pittige chimichurri is een frisse tegenhanger.”

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verdeel de aardappels over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de aardappels in 25 minuten gaar.

     

  3. Pel de sjalot en knoflook en hak deze samen met de rode peper fijn. Hak het bosje peterselie fijn. Voeg alles toe aan een kommetje.

  4. Voeg de oregano, 1 tl rode wijnazijn en 2 el olie aan het kommetje. Meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Zet deze chimichurri opzij.

  5. Verwarm de grillpan goed voor. Breng de entrecote op smaak met zout en bestrijk met wat olijfolie. Bak de entrecote aan beide kanten 2 tot 4 minuten. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

  6. Halveer de little gem en grill deze op de snijkant in de pan totdat deze mooie grill-strepen krijgt. Besprenkel met de resterende olijfolie, azijn en rasp hier de Parmezaanse kaas overheen.

  7. Snijd de entrecote in plakken en serveer met de aardappels, gegrilde little gem en chimichurri.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker