De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eekhoorntjesbrood

60 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd
Eekhoorntjesbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Breng de melk met het eekhoorntjesbrood aan de kook en laat circa 15 minuten trekken. Pureer met een staafmixer, laat afkoelen tot handwarm en los de gist en de suiker erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter, het gistmengsel en het ei met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Voeg, als het deeg te droog is, een klein beetje water toe. Laat het deeg in een met bloem bestoven kom, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.

Vulling
Verwarm de oven op 180 ºC. Rooster de hazelnoten en de walnoten circa 15 minuten. Laat afkoelen en hak de noten fijn. Pluk en hak de peterselie. Snijd de Amsterdamse uitjes in stukjes. Kneed de vulling door het gerezen deeg.

Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over het cakeblik en laat circa 30 minuten rijzen. Meng de eidooier en de slagroom met elkaar en bestrijk het deeg met het eidooiermengsel. Bak het eekhoorntjesbrood in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Hazelnootboter
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de noten circa 15 minuten in de oven. Maal de hazelnoten met de hazelnootolie fijn in het bakje van de staafmixer. Roer de boter luchtig en meng er de hazelnootmassa door. Breng de boter op smaak met een beetje zout. Serveer de hazelnootboter bij het eekhoorntjesbrood.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker