De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dronken kersenbrownie

Breng de port met de kersensiroop en het water aan de kook. Giet de hete port op de kersen. Voeg het kaneelstokje en de steranijs toe, dek af met plasticfolie en laat circa 60 minuten marineren. Laat de kersen afkoelen en uitlekken.

60 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Dronken kersenbrownie

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Dronken kersen
Breng de port met de kersensiroop en het water aan de kook. Giet de hete port op de kersen. Voeg het kaneelstokje en de steranijs toe, dek af met plasticfolie en laat circa 60 minuten marineren. Laat de kersen afkoelen en uitlekken.

Brownie
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Meng de poedersuiker met de suiker, bakpoeder, bloem en het cacaopoeder. Voeg één voor één de eieren, boter, stroop en de olie toe. Meng tot een egaal beslag. Voeg de chocoladedruppels en de dronken kersen toe en meng kort door. Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie in circa 1 uur gaar. Laat de brownie afkoelen. Haal de brownie uit de vorm en snijd in gelijke stukken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker