Haricots verts
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook de haricots verts in circa 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
- Halveer de plakjes Parmaham in de lengte. Leg op iedere halve plak circa 10 haricots verts en rol de Parmaham er strak omheen.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de haricots verts om en om tot de Parmaham knapperig is.
Drie soorten bonensalade
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook, peper en kappertjes circa 3 minuten.
- Laat de kidneybonen, kikkererwten en witte bonen uitlekken op een zeef.
- Pel en halveer de ui en snijd de ui in halve ringen.
- Pluk de basilicum en de peterselie. Halveer de citroen.
- Meng in een kom het rode pepermengsel, de bonen, uien, sap van een halve citroen, basilicum, peterselie en de tonijn en breng op smaak met zout en peper.
0 reacties