Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

Drie soorten bonensalade

  • 300 g haricots verts
  • 75 g parmaham
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el kappertjes
  • 200 g kidneybonen uit pot
  • 400 g kikkererwten uit pot
  • 330 g witte bonen uit pot
  • 1 rode ui
  • 0.5 bosje basilicum
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 400 g tonijn uit blik
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Haricots verts

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook de haricots verts in circa 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Halveer de plakjes Parmaham in de lengte. Leg op iedere halve plak circa 10 haricots verts en rol de Parmaham er strak omheen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de haricots verts om en om tot de Parmaham knapperig is.

Drie soorten bonensalade

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook, peper en kappertjes circa 3 minuten.
  • Laat de kidneybonen, kikkererwten en witte bonen uitlekken op een zeef.
  • Pel en halveer de ui en snijd de ui in halve ringen. 
  • Pluk de basilicum en de peterselie. Halveer de citroen.
  • Meng in een kom het rode pepermengsel, de bonen, uien, sap van een halve citroen, basilicum, peterselie en de tonijn en breng op smaak met zout en peper.

Geef je waardering

9
Drie soorten bonensalade