Drie soorten bonensalade

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Haricots verts

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook de haricots verts in circa 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Halveer de plakjes Parmaham in de lengte. Leg op iedere halve plak circa 10 haricots verts en rol de Parmaham er strak omheen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de haricots verts om en om tot de Parmaham knapperig is.

Drie soorten bonensalade

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook, peper en kappertjes circa 3 minuten.
  • Laat de kidneybonen, kikkererwten en witte bonen uitlekken op een zeef.
  • Pel en halveer de ui en snijd de ui in halve ringen. 
  • Pluk de basilicum en de peterselie. Halveer de citroen.
  • Meng in een kom het rode pepermengsel, de bonen, uien, sap van een halve citroen, basilicum, peterselie en de tonijn en breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Drie soorten bonensalade

  • 300 g haricots verts
  • 75 g parmaham
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el kappertjes
  • 200 g kidneybonen uit pot
  • 400 g kikkererwten uit pot
  • 330 g witte bonen uit pot
  • 1 rode ui
  • 0.5 bosje basilicum
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 400 g tonijn uit blik
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
4