De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

drie soorten bonensalade

30 min kooktijd
Drie soorten bonensalade

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Haricots verts

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook de haricots verts in circa 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Halveer de plakjes Parmaham in de lengte. Leg op iedere halve plak circa 10 haricots verts en rol de Parmaham er strak omheen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de haricots verts om en om tot de Parmaham knapperig is.

Drie soorten bonensalade

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook, peper en kappertjes circa 3 minuten.
  • Laat de kidneybonen, kikkererwten en witte bonen uitlekken op een zeef.
  • Pel en halveer de ui en snijd de ui in halve ringen. 
  • Pluk de basilicum en de peterselie. Halveer de citroen.
  • Meng in een kom het rode pepermengsel, de bonen, uien, sap van een halve citroen, basilicum, peterselie en de tonijn en breng op smaak met zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker