De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Drentse veenstekersschotel

Het Drentse landschap kenmerkt zich onder andere door uitgestrekte veengebieden. Dit veen werd vroeger gebruikt voor allerlei doeleinden en moest dus van de bodem verwijderd worden. Een zware klus dat door de veenstekers gedaan werd. Voor de broodnodige energie werden stevige maaltijden bereid, waaronder deze traditionele veenstekersschotel!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Drentse veenstekersschotel

Bereidingswijze

Het Drentse landschap kenmerkt zich onder andere door uitgestrekte veengebieden. Dit veen werd vroeger gebruikt voor allerlei doeleinden en moest dus van de bodem verwijderd worden. Een zware klus dat door de veenstekers gedaan werd. Voor de broodnodige energie werden stevige maaltijden bereid, waaronder deze traditionele veenstekersschotel! 

Drentse veenstekersschotel

Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een pan en laat volledig uitbruisen. Voeg de uien en de spekblokjes toe en bak in circa 5 minuten goudbruin. Rasp de komijnekaas fijn. Voeg de bruine bonen (inclusief het vocht), witte bonen (inclusief het vocht), de krieltjes toe, de komijnekaas en de appelstroop toe aan de pan.

Breng het geheel aan de kook. Laat circa 6 minuten koken onder voortdurend roeren tot de kaas volledig is gesmolten.

Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.