De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

drentse turf

Een heerlijke Drentse kruidcake gevuld met rozijnen, walnoten én… chocolade.

25 min voorbereidingstijd
50 min kooktijd
Drentse Turf

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een heerlijke Drentse kruidcake gevuld met rozijnen, walnoten én… chocolade. Patissier Herman laat zien hoe je het maakt.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150°C. 

Vulling 
Week de rozijnen het liefst een dag van tevoren in koud water. Heb je minder tijd, wel ze dan circa 10 minuten in heet water. Hak de walnoten en de chocolade in stukjes. Snijd de gember in stukjes. 

Beslag 

Stap 1: 
Snijd de gebaksresten fijn. Meng in een kom de fijngesneden gebaksresten, basterdsuiker, meel, speculaaskruiden, zout en het water of de karnemelk. Roer goed door tot een beslag. Spatel de vulling door het beslag. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de Drentse turf in circa 50 minuten gaar.  

Tip van Bakker Herman Ligtvoet: 
Voor de Drentse Turf kun je overgebleven cake, koek en taart voor gebruiken. Zorg er wel voor dat er ook gebak met vulling tussen zit zoals bijvoorbeeld slagroomtaart, appeltaart, mokkagebak of mergpijpjes. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S BAKERY: DE BAKFIETS

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker