Een heerlijke Drentse kruidcake gevuld met rozijnen, walnoten én… chocolade. Patissier Herman laat zien hoe je het maakt.

Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Vulling

  • 40 g rozijnen
  • 40 g walnoten
  • 40 g pure chocolade
  • 10 g gekonfijte gember

Beslag

  • 250 g gebaksresten (overgebleven gebak, cake, koek of taart)
  • 80 g bruine basterdsuiker
  • 70 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 g speculaaskruiden
  • 2 g zout
  • 50 ml water of karnemelk

Extra nodig

  • bakvorm slof

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Verwarm de oven voor op 150°C. 

Vulling 
Week de rozijnen het liefst een dag van tevoren in koud water. Heb je minder tijd, wel ze dan circa 10 minuten in heet water. Hak de walnoten en de chocolade in stukjes. Snijd de gember in stukjes. 

Beslag 

Stap 1: 
Snijd de gebaksresten fijn. Meng in een kom de fijngesneden gebaksresten, basterdsuiker, meel, speculaaskruiden, zout en het water of de karnemelk. Roer goed door tot een beslag. Spatel de vulling door het beslag. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de Drentse turf in circa 50 minuten gaar.  

Tip van Bakker Herman Ligtvoet: 
Voor de Drentse Turf kun je overgebleven cake, koek en taart voor gebruiken. Zorg er wel voor dat er ook gebak met vulling tussen zit zoals bijvoorbeeld slagroomtaart, appeltaart, mokkagebak of mergpijpjes. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S BAKERY: DE BAKFIETS

Geef je waardering

76
Drentse Turf
Drentse Turf (verticaal)