Verwarm de oven voor op 150°C.
Vulling
Week de rozijnen het liefst een dag van tevoren in koud water. Heb je minder tijd, wel ze dan circa 10 minuten in heet water. Hak de walnoten en de chocolade in stukjes. Snijd de gember in stukjes.
Beslag
Stap 1:
Snijd de gebaksresten fijn. Meng in een kom de fijngesneden gebaksresten, basterdsuiker, meel, speculaaskruiden, zout en het water of de karnemelk. Roer goed door tot een beslag. Spatel de vulling door het beslag. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de Drentse turf in circa 50 minuten gaar.
Tip van Bakker Herman Ligtvoet:
Voor de Drentse Turf kun je overgebleven cake, koek en taart voor gebruiken. Zorg er wel voor dat er ook gebak met vulling tussen zit zoals bijvoorbeeld slagroomtaart, appeltaart, mokkagebak of mergpijpjes.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S BAKERY: DE BAKFIETS
0 reacties