De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

drentse heidekoek

105 min kooktijd
Drentse heidekoek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Amandelspijs
Maal de amandelen met de suiker fijn in het bakje van de mixer. Voeg het eiwit toe en meng tot een smeuïg spijs.

Drentse heidekoek
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Meng de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en het nootmuskaatpoeder. Breng de melk met de suiker en de honing aan de kook. Giet de kokende massa al roerend bij het bloemmengsel. Roer tot een egale massa. Vet het cakeblik in, bekleed met bakpapier en schenk de helft van het beslag erin. Verdeel vervolgens de amandelspijs erover en vul verder af met het beslag. Bestrooi de bovenkant met de geschaafde amandelen. Bak de Drentse heidekoek in circa 2 uur gaar. Laat de koek afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker