Drentse heidekoek

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 45 minuten totale tijd

Amandelspijs
Maal de amandelen met de suiker fijn in het bakje van de mixer. Voeg het eiwit toe en meng tot een smeuïg spijs.

Drentse heidekoek
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Meng de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en het nootmuskaatpoeder. Breng de melk met de suiker en de honing aan de kook. Giet de kokende massa al roerend bij het bloemmengsel. Roer tot een egale massa. Vet het cakeblik in, bekleed met bakpapier en schenk de helft van het beslag erin. Verdeel vervolgens de amandelspijs erover en vul verder af met het beslag. Bestrooi de bovenkant met de geschaafde amandelen. Bak de Drentse heidekoek in circa 2 uur gaar. Laat de koek afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker. 

Ingredienten

1
Porties

Amandelspijs

  • 200 g amandelen
  • 200 g suiker
  • 1 eiwit

Drentse heidekoek

  • 500 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl nootmuskaatpoeder
  • 500 ml melk
  • 250 g bruine suiker
  • 250 ml heidehoning
  • 100 g geschaafde amandelen

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • cakeblik
  • bakpapier
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
9