De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dragonwafels met gerookte zalm en frisse kruidensaus

Smelt de boter. Pluk en snijd de dragon fijn. Verwarm 150 ml melk in een pan tot hij lauwwarm is en los de gist erin op. Meng het water en de eieren in een kom en roer goed door. Zeef de bloem boven de kom en roer goed door met de garde. Meng de melk, boter, dragon, olie en zout erdoor.

30 min kooktijd
Dragonwafels met gerookte zalm en frisse kruidensaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Wafels
Smelt de boter. Pluk en snijd de dragon fijn.
Verwarm 150 ml melk in een pan tot hij lauwwarm is en los de gist erin op.
Meng het water en de eieren in een kom en roer goed door. Zeef de bloem boven de kom en roer goed door met de garde. Meng de melk, boter, dragon, olie en zout erdoor.
Verwarm het wafelijzer voor.
Schep het beslag met een soeplepel in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.

Kruidensaus
Snijd de bieslook zo fijn mogelijk. Spoel de kappertjes af onder de kraan en snijd de augurken fijn.
Meng de mayonaise, yoghurt, bieslook, kappertjes en augurken en breng op smaak met mosterd, limoensap, zout en peper.
Verdeel de zalm en de sla over de wafels en lepel de saus erover.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker