Dessertpizza met fruit? Ja, je leest het goed. Voor de zoetekauw die zelfs zijn pizza zoet wilt. Probeer deze combi snel uit, als je verrast wilt worden.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 200 g bloem
  • 100 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 1 eidooier
  • 30 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 1/2 Vanillestokje of 1 el vanille-extract

Banketbakkersroom

  • 125 ml melk
  • 1/2 vanilestokje of 1 el vanille-extract
  • 1 eidooier
  • 25 g suiker
  • 1/2 el bloem

Fruittopping

  • 150 g druiven
  • 100 g blauwe bessen
  • 125 g aardbeien
  • 1 mango
  • poedersuiker

Extra nodig

  • bolzeef
  • plasticfolie
  • bloem om te bestuiven
  • deegroller

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Stap 1: deeg maken
Zeef de bloem in een bergje op het aanrecht en maak met je hand een opening in het midden zodat je een kring van bloem voor je hebt liggen. Schenk de melk in het midden van de kring. Voeg de suiker, gist, eidooier en de boter toe aan de melk. Meng met je hand eerst de gist, suiker, melk en de boter in het kuiltje met elkaar en kneed dan geleidelijk de bloem erdoor tot er een deeg ontstaat. Voeg eventueel voor extra smaak vanille toe. Kneed het deeg dan net zo lang tot het lekker soepel aanvoelt, ongeveer 10 minuten. Als het deeg te veel blijft plakken, kun je wat extra bloem toevoegen. Leg het deeg nu in een met bloem bestoven kom, dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op kamertemperatuur 30 minuten rijzen.

Stap 2: banketbakkersroom maken
Breng de melk met de vanille in een pan op laag vuur aan de kook. Roer intussen de eidooiers met de suiker, bloem en 2 eetlepels van de melk tot een papje. Schenk de hete melk al roerend op het papje en schenk alles terug in de pan. Zet de pan terug op het vuur en blijf goed roeren met de garde. Laat de banketbakkersroom 2 minuten op laag vuur doorkoken terwijl je rustig blijft roeren. Spoel een plat bord of een schaal om met koud water en schenk de gekookte banketbakkersroom hierop. Dek de nog warme room meteen af met plasticfolie zodat er geen vel op kan komen en laat het eerst een beetje afkoelen. 

Stap 3: fruittopping maken
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de mango en verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het fruit in stukjes. Kneed daarna het gerezen deeg goed door en rol het deeg uit tot een cirkel. Draai het deeg tijdens het rollen af en toe een kwart slag zodat het deeg niet aan het aanrecht blijft plakken. Als je merkt dat het toch gaat plakken, bestuif het aanrecht en de deegroller dan met extra bloem. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de banketbakkersroom erover met een lepel of spatel. Verdeel dan het fruit over de banketbakkersroom en bak de pizza in de oven in circa 20 minuten gaar. 

Haal de pizza uit de oven en verdeel hem in stukken. Bestuif de dessertpizza met poedersuiker en eet de pizza terwijl hij nog lekker warm is.

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  

Geef je waardering

20
Dessert pizza
Dessert pizza