De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

danny's broodje spareribs

Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de gember in stukken. Vijzel de kardemom. Breng de kippenbouillon met de gember, knoflook, tomatenketchup, sweet chilisaus, honing, ketjap manis, steranijs en kardemom aan de kook. Rasp en pers de limoen uit boven het kookvocht. Snijd de spareribs in tweeën of drieën en kook in de bouillon op laag vuur circa 4 uur tot het vlees bijna van het bot valt. Haal de spareribs uit het kookvocht en laat een beetje afkoelen. Dep droog en pluk het vlees van de botten. Meet een halve liter van het kookvocht af en laat dit in circa 20 minuten inkoken tot saus. Roer aardappelzetmeel aan met een beetje water en bind de saus af tot yoghurt dikte.

30 MIN
Danny's broodje spareribs

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Spareribs
Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de gember in stukken. Vijzel de kardemom. Breng de kippenbouillon met de gember, knoflook, tomatenketchup, sweet chilisaus, honing, ketjap manis, steranijs en kardemom aan de kook. Rasp en pers de limoen uit boven het kookvocht. Snijd de spareribs in tweeën of drieën en kook in de bouillon op laag vuur circa 4 uur tot het vlees bijna van het bot valt. Haal de spareribs uit het kookvocht en laat een beetje afkoelen. Dep droog en pluk het vlees van de botten. Meet een halve liter van het kookvocht af en laat dit in circa 20 minuten inkoken tot saus. Roer aardappelzetmeel aan met een beetje water en bind de saus af tot yoghurt dikte.

Broodje
Verwarm de grillpan voor. Snijd de pistoletjes open, besprenkel met olijfolie en gril het brood aan 1 kant. Pel het teentje knoflook en wrijf de toast na het grillen ermee in. Bak het geplukte vlees met een scheutje olie krokant in de grillpan. Snijd de sla in reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringen. Halveer de paprika over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Snijd de komkommer in dunne plakken.

Serveren
Verdeel de sla, taugé, paprika en komkommer, vlees en saus over de broodjes. Bestrooi met gebakken ui en lente-uitjes.

TIP: je kunt ook de spareribs in de oven laten garen, zet deze dan op 80 ºC en laat ze dan een nacht garen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker