Vanillesaus
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Breng de slagroom, melk en het vanillemerg in een pan met dikke bodem aan de kook.
- Laat circa 10 minuten trekken.
- Leng in een kommetje de maïzena met een beetje water tot een papje.
- Klop de eidooiers met de suiker en het maïzenamengsel tot een schuimige, egale massa.
- Giet een beetje van de hete room bij de eidooiers en meng goed door.
- Giet het mengsel terug in de pan en gaar zonder te koken.
Flensjes
- Smelt de kokosolie. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met merg eruit.
- Meng in een kom de rijstmeel, ei, kokosmelk, pandan extract, vanillemerg en het zout. Voeg de kokosolie toe. Meng tot een egaal beslag.
- Verhit kokosolie in een pan en bak flensjes van het beslag.
Vulling
- Breng een pan met water, pandanbladeren en palmsuiker aan de kook. Verwijder het pandanblad als het massa kookt. Roer tot de suiker is opgelost.
- Voeg gemalen kokos toe en roer tot er een dikke massa ontstaat.
Serveren
- Schep een eetlepel vulling op een flensje en rol het flensje op. Herhaal dit met de resterende flensjes. Serveer met vanillesaus.
Meld je aan en praat mee