De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dadar gulung (pandanflensjes)

30 MIN
Dadar gulung (pandanflensjes)

Een recept van

Kee en To

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Vanillesaus

  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Breng de slagroom, melk en het vanillemerg in een pan met dikke bodem aan de kook.
  • Laat circa 10 minuten trekken.
  • Leng in een kommetje de maïzena met een beetje water tot een papje.
  • Klop de eidooiers met de suiker en het maïzenamengsel tot een schuimige, egale massa.
  • Giet een beetje van de hete room bij de eidooiers en meng goed door.
  • Giet het mengsel terug in de pan en gaar zonder te koken.

Flensjes

  • Smelt de kokosolie. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met merg eruit.
  • Meng in een kom de rijstmeel, ei, kokosmelk, pandan extract, vanillemerg en het zout. Voeg de kokosolie toe. Meng tot een egaal beslag.
  • Verhit kokosolie in een pan en bak flensjes van het beslag. 

Vulling

  • Breng een pan met water, pandanbladeren en palmsuiker aan de kook. Verwijder het pandanblad als het massa kookt. Roer tot de suiker is opgelost.
  • Voeg gemalen kokos toe en roer tot er een dikke massa ontstaat.

Serveren

  • Schep een eetlepel vulling op een flensje en rol het flensje op. Herhaal dit met de resterende flensjes. Serveer met vanillesaus.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker