Dadar gulung (pandanflensjes)

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Vanillesaus

  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Breng de slagroom, melk en het vanillemerg in een pan met dikke bodem aan de kook.
  • Laat circa 10 minuten trekken.
  • Leng in een kommetje de maïzena met een beetje water tot een papje.
  • Klop de eidooiers met de suiker en het maïzenamengsel tot een schuimige, egale massa.
  • Giet een beetje van de hete room bij de eidooiers en meng goed door.
  • Giet het mengsel terug in de pan en gaar zonder te koken.

Flensjes

  • Smelt de kokosolie. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met merg eruit.
  • Meng in een kom de rijstmeel, ei, kokosmelk, pandan extract, vanillemerg en het zout. Voeg de kokosolie toe. Meng tot een egaal beslag.
  • Verhit kokosolie in een pan en bak flensjes van het beslag. 

Vulling

  • Breng een pan met water, pandanbladeren en palmsuiker aan de kook. Verwijder het pandanblad als het massa kookt. Roer tot de suiker is opgelost.
  • Voeg gemalen kokos toe en roer tot er een dikke massa ontstaat.

Serveren

  • Schep een eetlepel vulling op een flensje en rol het flensje op. Herhaal dit met de resterende flensjes. Serveer met vanillesaus.

Ingredienten

4
Personen

Vanillesaus

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl maïzena
  • 2 eidooiers
  • 50 g suiker

Flensjes

  • 25 g kokosoli
  • 1 vanillestokje
  • 100 g rijstmeel
  • 1 ei
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 mespuntje zout
  • 3 druppels pandanextract

Vulling

  • 500 ml water
  • 2 pandanbladeren
  • 50 g palmsuiker
  • 250 g gemalen kokos
Geef je waardering
8