Cumi Cumi Danny

8
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Maak de inktvis schoon, verwijder de baleinen en snijd de tentakels eraf. Snijd het lijf open tot een plak en keep kruislings in. Snijd de lijven in lange linten. Kook de sobanoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel koud.

Gewokte oosterse groente
Verwijder de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in dunne reepjes. Snijd de enoki los. Schil de wortel en schaaf de wortel op de mandoline in julienne. Rasp de courgette op de mandoline. Schil de meiknol en rasp de meiknol op de mandoline. Verhit een scheut olie in de wok. Roerbak de wortel en meiknol, voeg de courgette en paddenstoelen toe. Bak tot het vocht verdampt is. Voeg de sojasaus, chilisaus, sesamolie en sesamzaad toe. Voeg de noedels toe en meng goed door.

Boemboe
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Verhit een scheut olie in de wok. Fruit de ui, knoflook en peper samen met de koenjit, laos en suiker. Voeg de inktvis toe en wok op hoog vuur circa 4 minuten. Rasp de schil van de limoen boven de wok en pers het sap uit boven de wok. Voeg een scheut nam pla toe.

Serveren
Serveer de gewokte groente met inktvis en serveer eventueel met kroepoek.

Ingredienten

4
Personen

Cumi Cumi

  • 1 kg pijlstaartinktvis
  • 200 g sobanoedels

Gewokte oosterse groenten

  • 100 g shiitakes
  • 200 g paddenstoelen
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 meiknol
  • 1 scheut sojasaus
  • 3 el chilisaus
  • 1 scheut sesamolie
  • 1 tl sesamzaad

Boemboe

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • zonnebloemolie
  • 0.5 tl koenjit
  • 2 cm laos
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 limoen
  • 1 scheut nam pla (vissaus)

Extra nodig

  • kroepoek
  • mandoline
Geef je waardering
8