Bietenzalm
- Pluk en hak de dille. Rasp de schil van de sinaasappels.
- Was en rasp de biet.
- Meng de dille sinaasappelrasp, biet, zeezout, basterdsuiker, peperkorrels en wodka in een kom.
- Giet de helft van het mengsel in de niet-metalen schaal, leg de zalmfilet erop en giet vervolgens de rest van het bietenmengsel erover, zodat de zalm aan alle zijden bedekt is.
- Bedek de zalm plasticfoliefolie en zet onder druk weg.
- Plaats de zalm voor 24 – 36 uur in de ijskast.
Slaatje
- Was de komkommer en snijd met de keukenmachine of de Chinese mandoline in lange linten.
- Meng in een kom de mosterd, crème fraîche, mierikswortel, zout en versgemalen peper tot een egale saus.
- Schep dan de komkommer, doperwten en rucola erdoor.
- Rooster de boterhammen.
Serveren
- Snijd de zalm met een scherp mes in dunne plakjes
- Maak op door op vers geroosterd toast een hoopje sla te leggen en vervolgens een paar plakjes bietenzalm.
Meld je aan en praat mee