De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crostini met bietenzalm

30 MIN
Crostini met bietenzalm

Een recept van

Kee en To

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bietenzalm

  • Pluk en hak de dille. Rasp de schil van de sinaasappels.
  • Was en rasp de biet.
  • Meng de dille sinaasappelrasp, biet, zeezout, basterdsuiker, peperkorrels en wodka in een kom.
  • Giet de helft van het mengsel in de niet-metalen schaal, leg de zalmfilet erop en giet vervolgens de rest van het bietenmengsel erover, zodat de zalm aan alle zijden bedekt is.
  • Bedek de zalm plasticfoliefolie en zet onder druk weg.
  • Plaats de zalm voor 24 – 36 uur in de ijskast.

Slaatje

  • Was de komkommer en snijd met de keukenmachine of de Chinese mandoline in lange linten.
  • Meng in een kom de mosterd, crème fraîche, mierikswortel, zout en versgemalen peper tot een egale saus.
  • Schep dan de komkommer, doperwten en rucola erdoor.
  • Rooster de boterhammen.

Serveren

  • Snijd de zalm met een scherp mes in dunne plakjes
  • Maak op door op vers geroosterd toast een hoopje sla te leggen en vervolgens een paar plakjes bietenzalm.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker