Crostini met bietenzalm

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bietenzalm

  • Pluk en hak de dille. Rasp de schil van de sinaasappels.
  • Was en rasp de biet.
  • Meng de dille sinaasappelrasp, biet, zeezout, basterdsuiker, peperkorrels en wodka in een kom.
  • Giet de helft van het mengsel in de niet-metalen schaal, leg de zalmfilet erop en giet vervolgens de rest van het bietenmengsel erover, zodat de zalm aan alle zijden bedekt is.
  • Bedek de zalm plasticfoliefolie en zet onder druk weg.
  • Plaats de zalm voor 24 – 36 uur in de ijskast.

Slaatje

  • Was de komkommer en snijd met de keukenmachine of de Chinese mandoline in lange linten.
  • Meng in een kom de mosterd, crème fraîche, mierikswortel, zout en versgemalen peper tot een egale saus.
  • Schep dan de komkommer, doperwten en rucola erdoor.
  • Rooster de boterhammen.

Serveren

  • Snijd de zalm met een scherp mes in dunne plakjes
  • Maak op door op vers geroosterd toast een hoopje sla te leggen en vervolgens een paar plakjes bietenzalm.

Ingredienten

4
Porties

Bietenzalm

  • 1 bos dille
  • 2 biologische sinaasappels
  • 250 g rauwe biet
  • 600 g zalmfilet zonder vel
  • 85 g zeezout
  • 85 g basterdsuiker
  • 4 peperkorrels, fijngemalen
  • 50 ml wodka

Slaatje

  • 1 komkommer
  • 2 el Dijon mosterd
  • 250 g crème fraîche
  • 3 el mierikswortelpasta
  • 100 g doperwten
  • 1 grote hand rucola
  • 4 geroosterde boterhammen

Extra nodig

  • blokrasp
  • Niet-metalen schaal voor de zalm
  • Iets om druk uit te oefenen op de zalm in de marinade, zoals een pak rijst of iets van servies
  • Keukenmachine of Chinese mandoline
Geef je waardering
0