Crostatadeeg
Mix
de boter, suiker, 1 ei en de 2 eidooiers door elkaar. Voeg de bloem toe en
kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat
het circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap
het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg, de boter en de
helft van de suiker aan de kook.
Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.
Amandelstreusel
Wrijf de bruine suiker, amandelpoeder, bloem, boter
en kaneelpoeder tot kruimels.
Opbouw
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met
bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm. Vul de taartvorm met de
banketbakkersroom. Verdeel de banketbakkersroom en daarover de kersen met het
vocht.
Vouw de deegrand die nu over is naar binnen. Verdeel de streusel over de taart. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Meld je aan en praat mee