Crostata alle Amarene

26
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur en 15 minuten kooktijd
2 uur totale tijd

Crostatadeeg
Mix de boter, suiker, 1 ei en de 2 eidooiers door elkaar. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg, de boter en de helft van de suiker aan de kook.

Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.

Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Amandelstreusel
Wrijf de bruine suiker, amandelpoeder, bloem, boter en kaneelpoeder tot kruimels.

Opbouw
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm. Vul de taartvorm met de banketbakkersroom. Verdeel de banketbakkersroom en daarover de kersen met het vocht.

Vouw de deegrand die nu over is naar binnen. Verdeel de streusel over de taart. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Ingredienten

1
Porties

Crostatadeeg

  • 250 g boter
  • 200 g suiker
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 500 g bloem

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 35 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 1 el boter

Amandelstreusel

  • 150 g bruine suiker
  • 150 g amandelpoeder
  • 150 g bloem
  • 150 g boter
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 potje amarenakersen op siroop

Extra nodig

  • keukenmachine
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • gekartelde taartvorm van 16 cm doorsnede
  • poedersuiker om te bestrooien
Geef je waardering
26