De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crispy chicken wings

Crispy chicken is misschien wel dé perfecte snack. Je maakt het met het makkelijke recept van Bibi. 

20 min voorbereidingstijd
Crispy chicken wings met saus

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

Mijn geheim voor de allerknapperigste kipkluifjes? Dubbel paneren! Een supersimpele tip maar is echt een wereld van verschil. 

Bereidingswijze

Crispy chicken wings

  1. Schenk de karnemelk in een ziplock-zakje met de mosterd en cayennepeper. Breng op smaak met peper en zout. Schud goed door. 

  2. Voeg de kipkluifjes toe en schud door elkaar. Laat 2 uur marineren.

    Heb je tijd? Laat dan nog langer marineren. Dan wordt de kip nog veel malser. 

  3. Meng de bloem met het bakpoeder samen met het knoflookpoeder, uienpoeder en gerookt-paprikapoeder in een ander ziplock-zakje. Schud goed door elkaar.

  4. Voeg een kipkluifje toe aan het zakje met bloem en schud goed door. Haal weer door het zakje met karnemelk en dan nog eens door het zakje bloem. Herhaal met met alle kipkluifjes.

  5. Verhit de frituur tot 180 °C. Frituur de kipkluifjes in 8 minuten goudbruin en knapperig. 

  6. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met saus naar keuze. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker