Crêpes Suzette met peren-cranberrycompote

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
50 minuten totale tijd
Peren-cranberrycompote
Breng de port met de suiker aan de kook. Schil de peren, verwijder de kern en snijd de peren in blokjes. Voeg de de peren en cranberries toe aan de pan en laat circa 20 minuten doorkoken tot het fruit kapot gekookt is. Rasp de schil van de limoen erboven en roer door elkaar.

Crêpes Suzette
Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje in de bloem, voeg het zout toe en breek het ei erin. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde tot een glad beslag. Meng een scheutje sinaasappellikeur door het beslag.

Verhit een scheutje olie in een kleine koekenpan en schep zoveel beslag in de pan dat de bodem net bedekt is. Bak de onderzijde van de crêpe in circa 1 minuut licht goudgeel. Keer de crêpe om en bak de andere kant ook goudgeel. Herhaal dit tot het beslag op is. Vouw de gebakken crêpes twee keer dubbel zodat er een kwart ontstaat.

Verhit boter en suiker in een andere pan tot een lichte karamel. Voeg de rasp van de sinaasappels toe en laat circa 1 minuut meekoken. Voeg de rest van de likeur toe en steek deze met een aansteker aan. (Let op: Zet de afzuigkap uit om brand te voorkomen, doe een stapje achteruit en wees voorzichtig). Voeg het sap van de sinaasappels toe aan de pan en leg de crêpes er ook in. Laat dit nog circa 1 minuut koken.

Serveren
Serveer de crêpes warm samen met een lepel peren-cranberrycompote.

Tip: Lekker met vanille-ijs

Ingredienten

4
Personen

Peren-cranberrycompote

  • 200 ml port
  • 100 g suiker
  • 2 handperen
  • 250 g cranberries
  • 1 limoen

Crêpes Suzette

  • 60 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 2 el zonnebloemolie
  • 125 g boter
  • 125 g tafelsuiker
  • 2 sinaasappels
  • 100 ml sinaasappellikeur

Extra nodig

  • kleine koekenpan
  • rasp
Geef je waardering
0