De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

creoolse kippenpoten uit suriname

Laat je verrassen door dit heerlijke kipgerecht uit de Surinaamse keuken!

180 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Creoolse kippenpoten uit Suriname

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Marinade
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook uit. Leg de stukken kip in een kom. Voeg ui, knoflook, komijn, olie, azijn, een beetje zout en peper toe.

Creoolse kippenbouten
Masseer de marinade circa 2 minuten in de kip. Marineer de kippenbouten 2 tot 3 uur in de koelkast (mag ook de avond ervoor).

Veeg de marinade van de kip. Bewaar de marinade. Verhit een scheut olie in een hoge braadpan en bak de kip circa 5 minuten op de huid.

Schil de gemberwortel. Pel en hak twee derde van de teentjes knoflook grof. Pel en snipper de ui. Snijd de aubergines in dunne plakken. Haal de kip uit de pan en leg even apart. Bak vervolgens de knoflook, ui en aubergines in de pan van de kip. Rasp de gemberwortel boven de pan en schenk de apart gehouden marinade erbij. Voeg de kip toe.

Pluk de koriander. Vijzel de laatste teen knoflook, gedroogde peper, kurkuma, koriander en mosterdzaad en voeg toe aan de kip.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker