Creoolse kippenpoten uit Suriname

2
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
240 minuten totale tijd

Marinade
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook uit. Leg de stukken kip in een kom. Voeg ui, knoflook, komijn, olie, azijn, een beetje zout en peper toe.

Creoolse kippenbouten
Masseer de marinade circa 2 minuten in de kip. Marineer de kippenbouten 2 tot 3 uur in de koelkast (mag ook de avond ervoor).

Veeg de marinade van de kip. Bewaar de marinade. Verhit een scheut olie in een hoge braadpan en bak de kip circa 5 minuten op de huid.

Schil de gemberwortel. Pel en hak twee derde van de teentjes knoflook grof. Pel en snipper de ui. Snijd de aubergines in dunne plakken. Haal de kip uit de pan en leg even apart. Bak vervolgens de knoflook, ui en aubergines in de pan van de kip. Rasp de gemberwortel boven de pan en schenk de apart gehouden marinade erbij. Voeg de kip toe.

Pluk de koriander. Vijzel de laatste teen knoflook, gedroogde peper, kurkuma, koriander en mosterdzaad en voeg toe aan de kip.

Ingredienten

4
Personen

Marinade

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn

Creoolse kippenbouten

  • 4 kippenbouten
  • 3 cm gemberwortel
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 2 aubergines
  • 2 takjes koriander
  • 0.5 gedroogde pepers
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl mosterdzaad
  • 2 takjes tijm
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 1 laurierblad
  • 2 tl 5 spices poeder

Gele rijst

  • 300 g gele rijst
  • 0.5 bos koriander

Extra nodig

  • vijzel
Geef je waardering
2