Marinade
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook uit. Leg de stukken kip in een kom. Voeg ui, knoflook, komijn, olie, azijn, een beetje zout en peper toe.
Creoolse kippenbouten
Masseer de marinade circa 2 minuten in de kip. Marineer de kippenbouten 2 tot 3 uur in de koelkast (mag ook de avond ervoor).
Veeg de marinade van de kip. Bewaar de marinade. Verhit een scheut olie in een hoge braadpan en bak de kip circa 5 minuten op de huid.
Schil de gemberwortel. Pel en hak twee derde van de teentjes knoflook grof. Pel en snipper de ui. Snijd de aubergines in dunne plakken. Haal de kip uit de pan en leg even apart. Bak vervolgens de knoflook, ui en aubergines in de pan van de kip. Rasp de gemberwortel boven de pan en schenk de apart gehouden marinade erbij. Voeg de kip toe.
Pluk de koriander. Vijzel de laatste teen knoflook, gedroogde peper, kurkuma, koriander en mosterdzaad en voeg toe aan de kip.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
creoolse kippenpoten uit suriname
Laat je verrassen door dit heerlijke kipgerecht uit de Surinaamse keuken!
180 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Â
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties