Pompoen-appelvulling
Stap 1:
Schil de appels en de pompoen en snijd de blokjes even groot als de rozijnen. Rasp de sinaasappel en de citroen.
Stap 2:
Smelt de boter in een hapjespan. Bak de pompoen, appel, rozijnen, kaneelpoeder en de nootmuskaat circa 3 minuten. Voeg de bruine basterdsuiker, rasp van de sinaasappel en de citroen en de appelsap toe. Laat al roerend zachtjes bakken totdat het vocht bijna is verdampt en de massa lijkt op dikke appelmoes.
Stap 3:
Laat de vulling afkoelen en het liefst een nacht rusten in de koelkast om de smaken in de vulling te laten trekken. Je kan eventueel ook de vulling direct gebruiken.
Opbouw taart
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C, boven- en onderwarmte. Teken op een stuk karton een pompoen met een steeltje met een doorsnede van circa 30 cm en knip deze uit.
Stap 2:
Rol het bladerdeeg uit. Snijd met behulp van de mal 2 pompoenen uit het bladerdeeg.
Bestrooi één van de uitgesneden pompoenen met een beetje suiker en leg deze met de besuikerde kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de appel-pompoenvulling erover. Laat een aantal centimeter van de randen vrij.
Stap 3:
Snijd uit de andere pompoen de ogen en de mond uit en leg deze op de vulling. Druk de randen goed aan.
Stap 4:
Meng de eidooier met het scheutje room. Bestrijk het deeg en bestrooi met een beetje sesamzaad en suiker. Bak de taart in de oven in circa 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Tip van Rudolph:
Als je vulling overhoudt, kun je deze gebruiken om een keer een appeltaart mee te maken.
KIJK HIER VOOR ALLE ANDERE RECEPTEN VAN ALTIJD FEEST!
0 reacties