Cream & chives chicken

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Boen de aardappels schoon. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Plet de aardappels met een pureestamper.
  • Verhit een scheutje olie en de boter in een koekenpan en bak de aardappels in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Breng de aardappels op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Cream & Chives chicken

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Meng in een kommetje de roomkaas, bieslook en de knoflook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Halveer de olijven.
  • Snijd de kipfilets in porties en snijd ze horizontaal in en klap ze open. Bestrijk de binnenkant van de kipfilets met de bieslook-roomkaas. Verdeel de zongedroogde tomaten en de olijven over de bieslook-roomkaas en klap de kipfilets dicht. Leg de kipfilets in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek de kipfilets met de plakjes ontbijtspek. Bak de kip in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de Cream & chives chicken in gelijke stukken.

Broccoli

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in circa 4 minuten beetgaar en giet de broccoli af.

Serveren

  • Verdeel de aardappels, Cream & chives chicken en de broccoli over borden.

Ingredienten

4
Personen

Cream & chives chicken

  • 800 g vastkokende aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 klontje boter
  • 0.5 bos bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g verse roomkaas
  • 75 g zongedroogde tomaten
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 300 g kipfilet
  • 75 g ontbijtspek in dunne plakken
  • 2 stronken broccoli

Extra nodig

  • pureestamper
  • ovenschaal
Geef je waardering
3