Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Couscoussalade met gegrilde zalm en harissayoghurt

  • 300 g couscous
  • 1 venkel
  • 2 avocado's
  • 1 bosje bosui
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 pomodoritomaten
  • 1 bosje dragon
  • 20 ml dragonazijn
  • 400 g zalmfilets met huid
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 ml Turkse yoghurt
  • 2 tl harissa

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Couscous

  • Kook de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Couscoussalade

  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de bosui en olijven in ringetjes.
  • Snijd de pomodoritomaten in blokjes.
  • Snijd de dragon fijn.
  • Meng in een grote kom de couscous, venkel, avocado’s, bosui, olijven, tomaten, dragon en de dragonazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gegrilde zalm

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Besprenkel de zalm met een beetje olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de zalm om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. 

Harissayoghurt

  • Meng in een kom de Turkse yoghurt en de harissa. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de couscoussalade over borden. Verdeel de zalm over de couscoussalade en lepel de harissayoghurt eroverheen. Bestrooi eventueel met nog wat dragon.

Geef je waardering

20
Couscoussalade met gegrilde zalm en harissayoghurt