Couscous
- Kook de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Couscoussalade
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
- Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de bosui en olijven in ringetjes.
- Snijd de pomodoritomaten in blokjes.
- Snijd de dragon fijn.
- Meng in een grote kom de couscous, venkel, avocado’s, bosui, olijven, tomaten, dragon en de dragonazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gegrilde zalm
- Verwarm de grillpan voor.
- Besprenkel de zalm met een beetje olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de zalm om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Harissayoghurt
- Meng in een kom de Turkse yoghurt en de harissa. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de couscoussalade over borden. Verdeel de zalm over de couscoussalade en lepel de harissayoghurt eroverheen. Bestrooi eventueel met nog wat dragon.
0 reacties