De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

couscoussalade met gegrilde zalm en harissayoghurt

15 min kooktijd
Couscoussalade met gegrilde zalm en harissayoghurt

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Couscous

  • Kook de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Couscoussalade

  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de bosui en olijven in ringetjes.
  • Snijd de pomodoritomaten in blokjes.
  • Snijd de dragon fijn.
  • Meng in een grote kom de couscous, venkel, avocado’s, bosui, olijven, tomaten, dragon en de dragonazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gegrilde zalm

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Besprenkel de zalm met een beetje olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de zalm om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. 

Harissayoghurt

  • Meng in een kom de Turkse yoghurt en de harissa. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de couscoussalade over borden. Verdeel de zalm over de couscoussalade en lepel de harissayoghurt eroverheen. Bestrooi eventueel met nog wat dragon.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker