Couscoussalade met gegrilde zalm en harissayoghurt

10
Makkelijk
Couscoussalade met gegrilde zalm en harissayoghurt

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Couscous

  • Kook de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Couscoussalade

  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de bosui en olijven in ringetjes.
  • Snijd de pomodoritomaten in blokjes.
  • Snijd de dragon fijn.
  • Meng in een grote kom de couscous, venkel, avocado’s, bosui, olijven, tomaten, dragon en de dragonazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gegrilde zalm

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Besprenkel de zalm met een beetje olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de zalm om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. 

Harissayoghurt

  • Meng in een kom de Turkse yoghurt en de harissa. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de couscoussalade over borden. Verdeel de zalm over de couscoussalade en lepel de harissayoghurt eroverheen. Bestrooi eventueel met nog wat dragon.

Ingredienten

4
Personen

Couscoussalade met gegrilde zalm en harissayoghurt

  • 300 g couscous
  • 1 venkel
  • 2 avocado's
  • 1 bosje bosui
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 pomodoritomaten
  • 1 bosje dragon
  • 20 ml dragonazijn
  • 400 g zalmfilets met huid
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 ml Turkse yoghurt
  • 2 tl harissa
Couscoussalade met gegrilde zalm en harissayoghurt
Geef je waardering
10