De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Couscoussalade met gegrilde kip

Rudolph's couscoussalade met gegrilde kip zet je binnen no time in elkaar en eet je als stevige lunch of diner. 

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Couscoussalade met gegrilde kip

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Met couscoussalades kun je enorm variëren. Het ideale gerecht om alle restjes uit de koelkast in te verwerken."

Bereidingswijze

Couscoussalade

  1. Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes en halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

  3. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng in een kom de bosui, tomaten, avocado, Parmezaanse kaas, de couscous, de olijfolie extra vierge en de balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

  4. Verwarm de grillpan voor. Snijd ondertussen de citroen in partjes en de peterselie fijn.

  5. Halveer de kip in de breedte zodat er platte schnitzels ontstaan. Besprenkel de kipfilet met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de kipfilet om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

  6. Verdeel de couscoussalade over borden. Snijd de gegrilde kip in plakken en verdeel over de couscoussalade. Strooi de peterselie eroverheen en serveer de partjes citroen ernaast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.