Couscoussalade met gegrilde kip

398
Makkelijk
Couscoussalade met gegrilde kip

Ingredienten

4
Personen

Couscoussalade met gegrilde kip

  • 300 g couscous
  • 1 bosje bosui
  • 3 rijpe trostomaten
  • 2 avocado's
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 20 ml balsamicoazijn
  • 1 citroen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 400 g kipfilet
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig

  • rasp
  • keukenpapier

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Couscous

  • Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Vinaigrette

  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng in een kom de bosui, tomaten, avocado, Parmezaanse kaas, de couscous, de olijfolie extra vierge en de balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Snijd de peterselie fijn.

Gegrilde kip

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Dep de kipfilet droog met keukenpapier.
  • Halveer de kip in de breedte zodat er platte schnitzels ontstaan. Besprenkel de kipfilet met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Gril de kipfilet om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

  • Verdeel de couscoussalade over borden. Verdeel de gegrilde kip over de couscoussalade. Strooi de peterselie eroverheen en serveer de partjes citroen ernaast.
Couscoussalade met gegrilde kip
Geef je waardering
398