Couscous met gegrilde kabeljauw

16
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Couscous

Strooi de couscous in een grote kom. Breng de bouillon aan de kook en schenk over de couscous. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de couscous. Dek af met een bord en laat 10 minuten wellen. Bewaar de citroen. Pel en snipper de ui. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Meng de paprika’s, tomaten, komkommer en rode ui door de couscous.

Kabeljauw

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrijk de kabeljauw met olie en bestrooi met een beetje zout en peper. Verwarm een grillpan en gril de kabeljauw om en om in circa 5 minuten gaar. Snijd de citroen in plakken. Leg de kabeljauw in een ingevette ovenschaal en beleg met de plakjes citroen. Bak de kabeljauw in circa 6 tot 8 minuten zacht en gaar.

Dressing

Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin. Meng in een kom de olijfolie, balsamicoazijn en pijnboompitten en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren 

Serveer de vis op de couscous. Schep de dressing royaal over de vis en de couscous.

Ingredienten

4
Personen

couscous met gegrilde kabeljauw

  • 300 g couscous
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 kabeljauwfilets à 100 g
  • 1 citroen
  • olijfolie om in te bakken
  • 80 g pijnboompitten
  • 200 ml olijfolie vergine
  • 100 ml balsamicoazijn
Geef je waardering
16