Couscous met abrikozen en geitenkaas

12
Makkelijk
Couscous met abrikozen en geitenkaas

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
  • Ontdooi de tuinbonen en kook ze circa 2 minuten.

Couscous met abrikozen en geitenkaas.

  • Breng het water aan de kook.
  • Snijd de abrikozen in repen.
  • Meng in een kom de couscous met het komijnpoeder, kurkuma, abrikozen en rasp van de limoenschil. Bewaar de limoen.
  • Schenk het kokende water op de couscous en dek af met een bord. Laat circa 10 minuten staan tot het vocht volledig in de couscous is getrokken.
  • Snijd de radijsjes in vieren.
  • Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Meng de radijsjes, komkommer, bosuitjes, geitenkaas, tuinbonen en een scheutje olijfolie door de couscous.
  • Pluk en snijd de blaadjes munt fijn en meng door de couscous. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de limoen in vieren.

Serveren

  • Verdeel de couscous met abrikozen en geitenkaas over de borden. Garneer met een partje limoen.

Ingredienten

4
Personen

Couscous met abrikozen en geitenkaas

  • 300 g diepvriestuinbonen
  • 500 ml water
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 300 g couscous
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 limoen
  • 1 bosje radijs
  • 1 komkommer
  • 1 bosje bosui
  • 125 g zachte geitenkaas
  • olijfolie extra vergine
  • 0.5 bosje munt
Couscous met abrikozen en geitenkaas
Geef je waardering
12