De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

couscous met abrikozen en geitenkaas

15 min kooktijd
Couscous met abrikozen en geitenkaas

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Ontdooi de tuinbonen en kook ze circa 2 minuten.

Couscous met abrikozen en geitenkaas.

  • Breng het water aan de kook.
  • Snijd de abrikozen in repen.
  • Meng in een kom de couscous met het komijnpoeder, kurkuma, abrikozen en rasp van de limoenschil. Bewaar de limoen.
  • Schenk het kokende water op de couscous en dek af met een bord. Laat circa 10 minuten staan tot het vocht volledig in de couscous is getrokken.
  • Snijd de radijsjes in vieren.
  • Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Meng de radijsjes, komkommer, bosuitjes, geitenkaas, tuinbonen en een scheutje olijfolie door de couscous.
  • Pluk en snijd de blaadjes munt fijn en meng door de couscous. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de limoen in vieren.

Serveren

  • Verdeel de couscous met abrikozen en geitenkaas over de borden. Garneer met een partje limoen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker