De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

courgette-rastertaart

80 min kooktijd
Courgette-rastertaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Piedeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, water en het ei met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Snijd de courgettes in kleine blokjes Snijd de lente-ui in dunne ringen. Meng de lente-ui met de zilveruitjes, geraspte kaas, eieren en de room. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Topping
Rol het deeg dun uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel de vulling erover en druk goed aan. Snijd de courgette in lange dunne plakken met een Chinese mandoline. Leg de gele en groene courgette afwisselend in een raster op de vulling. Bestrijk met het ei-roommengsel. Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker