Piedeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de
boter, water en het ei met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en
kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30
minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Snijd de courgettes in kleine blokjes Snijd de
lente-ui in dunne ringen. Meng de lente-ui met de zilveruitjes, geraspte kaas,
eieren en de room. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Topping
Rol
het deeg dun uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Prik gaatjes in de
bodem. Verdeel de vulling erover en druk goed aan. Snijd de courgette in lange
dunne plakken met een Chinese mandoline. Leg de gele en groene courgette
afwisselend in een raster op de vulling. Bestrijk met het ei-roommengsel. Bak
de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties