Courgette-rastertaart

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 20 minutes totale tijd

Piedeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, water en het ei met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Snijd de courgettes in kleine blokjes Snijd de lente-ui in dunne ringen. Meng de lente-ui met de zilveruitjes, geraspte kaas, eieren en de room. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Topping
Rol het deeg dun uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel de vulling erover en druk goed aan. Snijd de courgette in lange dunne plakken met een Chinese mandoline. Leg de gele en groene courgette afwisselend in een raster op de vulling. Bestrijk met het ei-roommengsel. Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Piedeeg

  • 500 g bloem
  • 200 g roomboter
  • 160 ml water
  • 1 ei

Vulling

  • 1 groene courgette
  • 0.5 gele courgette
  • 1 lente-ui
  • 1 el zilveruitjes
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom

Topping

  • 0.5 gele courgette
  • 1 groene courgette

Extra nodig

  • gekartelde taartvorm
  • chinese mandolie
  • boter om in te vetten
  • eidooier met een scheutje room om te bestrijken
Geef je waardering
2