Courgette-artisjoksalade

8
Makkelijk
Courgette-artisjoksalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Artisjok
Maak de artisjokken schoon door de bladeren eraf te halen en de haren te verwijderen. Pers het sap van de citroen. Snijd de artisjokbodems in partjes en besprenkel met het citroensap. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de artisjokken circa 3 minuten. Pel en hak de knoflook en voeg toe aan de artisjokken. Blus af met de wijn en laat circa 8 minuten op laag vuur sudderen. Laat nog circa 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Courgette
Snijd de courgette in lange plakken van circa 0,5 centimeter dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de plakken courgette om en om in circa 6 minuten gaar. Snijd de oregano fijn. Schaaf de kaas. Schep de courgette in een kom en meng er de rucola, chiliflakes, oregano, kaas en de pijnboompitten door. Voeg de artisjokken toe aan de courgettesalade en schenk het vocht uit de pan over de salade. 

Ingredienten

4
Personen

Artisjok

  • 2 grote verse artisjokken
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml witte wijn

Courgette

  • 4 courgettes
  • olijfolie
  • 0.5 bos oregano
  • 100 g pecorino romano
  • 150 g rucola
  • 0.5 tl chiliflakes
  • 50 g pijnboompitten

Extra nodig

  • BBQ
Courgette-artisjoksalade
Geef je waardering
8