- Pel de uien en knoflook en snijd ze fijn.
- Ris de salie en tijm en hak ze fijn.
- Smelt de boter samen met de olijfolie in de pan. Bak de uien, knoflook, tijm en salie hierin met aardig wat zout en peper. Gooi na 5 minuten de Noilly Prat of witte wijn bij en laat inkoken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Schil de aardappels. Rasp de courgette en aardappels.
- Meng in een schaal de pijnboompitten, maïzena, gebakken kruidige uien, geraspte aardappel en courgette.
- Los het bouillonblokje op in het kokende water. De bouillon die je nu hebt giet je over het mengsel in de schaal. Roer dit goed door elkaar totdat je het gevoel van een beslag hebt.
- Giet het in een ruime ovenschaal. Besprenkel de bovenkant met room en maak het af met royaal geraspte Parmezaanse kaas. Zet 90 minuten in de oven. Serveer er een groene salade bij en/of steak.
90 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties