De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cotoletta alla parmigiana (gepaneerd kalfsvlees met kaassaus)

Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een pan en fruit de ui zonder te kleuren. Maak een roux door de bloem in drie delen toe te voegen en roer met een houten lepel tot een deegbal.

45 min kooktijd
Cotoletta alla parmigiana (gepaneerd kalfsvlees met kaassaus)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kaassaus
Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een pan en fruit de ui zonder te kleuren. Maak een roux door de bloem in drie delen toe te voegen en roer met een houten lepel tot een deegbal. Schenk al roerende beetje bij beetje de koude melk bij de roux tot er een dikke saus ontstaat en laat circa 1 minuut koken. Blijf roeren zodat de saus niet aanbrandt. Hak de peterselie fijn en roer erdoor. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe. Zet het vuur uit en warm de saus vlak voor het serveren op.

Groente
Schil de bospenen. Rang de peulen. Blancheer de groente circa 2 minuten in een pan kokend water met een beetje zout. Pel en snijd de ui in halve ringen. Hak de peper fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de helft van de peper. Voeg de groente toe en bak circa 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kalfsschnitzels
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Kluts de eieren los in een diep bord en meng de basilicum en Parmezaanse kaas erdoor. Wentel het vlees door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Verhit de boter met de zonnebloemolie in een pan en bak de schnitzels in circa 5 minuten om en om goudbruin.

Pittige boter
Hak de peterselie fijn. Snijd de peper fijn. Meng de peper en peterselie door de boter.

Serveer
Schep de groente op een bord en leg er een kalfsschnitzel bovenop. Schep de saus erover. Besmeer de ciabatta met de pittige boter en serveer er los bij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker