Andrea van Lieshout

Ingredienten

4
Personen

Corned beef

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 groene paprika
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl adobe con pimoenta
  • 1 el ketjap
  • 340 g corned beef
  • 1 el piccalilly
  • 1 el mango chutney
  • 2 el ketchup

Bijpassende salade

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kropsla
  • 0.5 groene paprika
  • 1 komkommer
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 sjalot
  • 2 el wijnazijn
  • 1 tl franse mosterd
  • 1 tl basterdsuiker
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Corned beef:
Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui, knoflook, tomaat en paprika fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui, tomaat en paprika. Voeg het komijnpoeder, adobe con pimienta en de ketjap toe en roer door elkaar. Voeg corned beef, piccalilly, mangochutney en ketchup toe, roer alles door elkaar en laat op middelhoog vuur circa 7 minuten sudderen.

Salade:
Pel en halveer de knoflook. Was, pluk en droog de sla in een slacentrifuge. Snijd de paprika, komkommer en bleekselderij in stukjes. Pel en snipper de sjalot. Wrijf een kom in met knoflook en meng daarin de sla met paprika, sjalot, komkommer en de bleekselderij. Maak een dressing van de azijn, mosterd, suiker en olie en breng de salade op smaak met de dressing.

Geef je waardering

67
Corned beef