De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

coq au vin met witte wijn en haricots verts

Deze heerlijke coq au vin wordt gemaakt met witte wijn en haricots verts.

Coq au vin met witte wijn en haricots verts

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Pascal in aflevering 4 van The Chefs' Line Nederland. 

Wentel de hanenbouten in de bloem en bak ze goudbruin in de pan.

Bak in een andere pan ui, spekjes, champignons, baby uien, knoflook, winterpeen, tijm en laurier. Blus af met Riesling, kook een beetje in en voeg de koksroom toe. Voeg de haan toe als het geheel kookt en laat dit even pruttelen.

Kook de krieltjes in de pan en blancheer de haricots verts. Haal de haan uit de pan.

Verwarm de crème fraîche in een pannetje en voeg de koude boter in blokjes toe. Roer door tot dit gesmolten is en verwarm niet verder. 

Leg de haan op het bord en schenk er wat saus overheen. Leg de krieltjes en haricots verts er over, samen met wat gesneden dragon.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker