De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Coq au vin met witte wijn en haricots verts

Deze heerlijke coq au vin wordt gemaakt met witte wijn en haricots verts.

Direct naar recept
Coq au vin met witte wijn en haricots verts

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Pascal in aflevering 4 van The Chefs' Line Nederland. 

Wentel de hanenbouten in de bloem en bak ze goudbruin in de pan.

Bak in een andere pan ui, spekjes, champignons, baby uien, knoflook, winterpeen, tijm en laurier. Blus af met Riesling, kook een beetje in en voeg de koksroom toe. Voeg de haan toe als het geheel kookt en laat dit even pruttelen.

Kook de krieltjes in de pan en blancheer de haricots verts. Haal de haan uit de pan.

Verwarm de crème fraîche in een pannetje en voeg de koude boter in blokjes toe. Roer door tot dit gesmolten is en verwarm niet verder. 

Leg de haan op het bord en schenk er wat saus overheen. Leg de krieltjes en haricots verts er over, samen met wat gesneden dragon.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.