Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Voor de salade

  • 4 eieren
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 150 g cherrytomaten
  • 1 bosje radijsjes
  • 0.5 ijsbergsla
  • 1 avocado
  • 200 g maïskorrels
  • 200 g roquefort
  • 15 ml witte wijnazijn
  • 1 tl gladde mosterd
  • 30 ml olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Kook de eieren circa 7 minuten. Laat ze schrikken, pel de eieren en halveer ze. Bak de spekreepjes in een koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de tomaten doormidden. Maak de radijsjes schoon en snijd ze doormidden. Snijd de sla in reepjes.

Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in parten. Verdeel de sla over een groot bord en rangschik de groenten en de eieren daar per soort bovenop. Verdeel de uitgebakken spekjes erover en verbrokkel de kaas erover. Meng de azijn, mosterd een beetje zout en versgemalen peper met elkaar en meng er al roerend de olie door. Lepel de dressing over de salade.

Geef je waardering

59
Cobb salad