Kip en bacon
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kip in stukjes. Meng in een ovenschaal de olijfolie, het zout, peper, knoflookpoeder en de paprikapoeder en meng de kip erdoor. Bak de kip in de oven in circa in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 2:
Leg de bacon op een bakplaat met bakpapier en rooster voor 5 minuten in de oven. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd na het afkoelen in kleine stukjes.
Knoflookcroutons
Snijd de sneetjes witbrood in grove blokjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook op laag vuur voor circa 2 minuten. Voeg de broodblokjes toe en bak deze rondom goudbruin en krokant.
Cobb salad
Stap 1:
Kook de eieren voor circa 8 minuten. Laat ze schrikken en pel de eieren. Druk ze door een eisnijder.
Stap 2:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
Stap 3:
Snijd de komkommer in halve maantjes en de tomaten in kwarten. Rasp de bospenen. Schil de koolrabi en snijd in blokjes.
Stap 4:
Maak de blaadjes los van de little gem en houd een paar blaadjes apart. Snijd de rest van de sla in reepjes. Snijd de avocado’s in blokjes.
Yoghurtdressing
Snijd de bladpeterselie en de bieslook fijn. Meng met de yoghurt, citroensap, honing, olijfolie en mosterd tot een gladde dressing. Voeg eventueel een scheutje water toe om de dressing wat dunner te maken.
Opmaak
Stap 1:
Bekleed de kom met plasticfolie. Verbrokkel de blauwe kaas.
Stap 2:
Verdeel dan vervolgens in een volgorde naar keuze de verschillende lagen groenten, kip, blauwe kaas, bacon en ei. Sprenkel tussen de lagen door een beetje van de dressing in de kom. Sluit af met de croutons en de pijnboompitten. Dek de salade af met de blaadjes little gem.
0 reacties