Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Saus

  • 150 g mayonaise
  • 100 g ketchup
  • 4 el peterselie
  • 4 el whisky
  • zout
  • versgemalen peper

12 witte casino boterhammen

  • 1 komkommer
  • 1 kipfilet
  • 1 zakje rucolasla
  • 2 tomaten
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Hak de peterselie en meng voor de saus de aangegeven ingrediënten met elkaar en breng op smaak met zout en peper. Toast het brood goudbruin en snijd er de korstjes vanaf. Besmeer de toastjes met de saus.

Was de komkommer en snijd in plakjes. Snijd de kipfilet in dunne plakken. Was de sla en breng op smaak met een scheut olijfolie, zout en peper. Beleg 4 toastjes met de plakjes komkommer, vervolgens de gesneden kipfilet en daarop de aangemaakte rucola. Plaats daar het volgende toastje op.

Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in dunne plakken. Verhit een grillpan en gril de plakken om en om in circa 2 minuten. Verdeel over de sandwiches. Verdeel de gerookte kip over de sandwiches. Maak de uien schoon en snijd in dunne ringen. Verdeel de ringen over de broodjes en leg er de laatste toastjes op. Steek in elke sandwich twee sateprikkers en snijd schuin door.

Geef je waardering

40
Clubsandwich met kip en komkommer