Club Tropicana

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Halveer de ananas horizontaal en hol beide helften uit met behulp van de ananassnijder. Verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bewaar de blaadjes van de ananas voor de garnering.

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 180 ºC.  Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en de suiker in een kom. Meng in een andere kom het ei, melk, zonnebloemolie en het zout. Spatel het droge mengsel door het natte mengsel en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over een ingevette en met bakpapier beklede taartvorm. Bak de cake in circa 25 minuten gaar. Laat de cake afkoelen. Haal de cake uit de vorm en snijd in reepjes.  

Kokoskruim
Meng de kokosrasp, suiker en het ei. Verkruimel de massa over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat het kruim afkoelen.

Chocoladegalet
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.Schep de chocolade in een cornetje en spuit de vorm van een palmboom op bakpapier. Laat circa 30 minuten uitharden.

Garnering
Schil de kiwi en snijd in stukjes. Voeg de kiwi toe aan een kom. Snijd twee plakjes met schil van de mango. Snijd de plakjes kruislings in en klap de schil naar buiten zodat er een soort egeltje ontstaat. Schil de rest van de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg de helft toe aan de kom met de kiwi. Schil en snijd de pitahaya in stukjes en voeg de helft toe aan de kom. Voeg ook de helft van de blokjes ananas toe en meng goed door. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep een spuitzak met een gladde spuitmond.

Smoothie
Pureer de resterende ananas, mango en pitahaya met de room in het bakje van de staafmixer. Giet de smoothie in de glaasjes. Steek de rietjes erin.

Opmaak
Vul de ananas met de helft van het gemengde fruit. Leg daarop de blokjes chocoladecake. Vul met de rest van het gesneden fruit, maar houd een paar plakjes van elke fruitsoort achter. Verdeel het kokoskruim eroverheen. Spuit een rozet slagroom op het kokoskruim. Garneer met een parapluutje, chocoladepalmboompje, achtergehouden plakjes fruit en de ananasblaadjes.

Ingredienten

2
Personen

  • 1 grote ananas

Chocoladecake

  • 140 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder (7g)
  • 220 g suiker
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 mespuntje zout

Kokoskruim

  • 100 g geraspte kokos
  • 100 g suiker
  • 1 ei

Chocoladegalet

  • 200 g pure chocolade

Garnering

  • 1 kiwi
  • 1 mango
  • 1 pitahaya
  • 300 g slagroom
  • 60 g suiker

Smoothie

  • scheutje slagroom

Extra nodig

  • ananassnijder
  • bakvorm van 21 x 21 cm
  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • staafmixer + staafmixerbakje
  • 2 glaasjes
  • 2 parapluutjess
  • 2 rietjes
Geef je waardering
0