- Zet 2 liter water op met de 3 bouillonblokjes.
- Zet de mosselen onder water en haal de mosselen die drijven er uit. Verwijder de baarden van de overige mosselen.
- Snijd de maïs van de kolven af en snijd de pancetta en de ui in kleine blokjes. Rasp 1 teen knoflook of snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd deze in blokjes. Snijd de venkel en de prei in kleine stukken
- Bak de mais, pancetta, ui, prei, venkel en knoflook in wat olijfolie mooi glazig. Voeg hier na een paar minuten een klein blokje boter aan toe.
- Maak van de boter en bloem een roux, dus een gelijke hoeveelheid boter en bloem. Bind de bouillon door deze langzaam aan de roux toe te voegen en laat op laag vuur staan.
- Zet in een andere pan wat melk op.
- Bak je mosselen in een brede koekenpan met olijfolie en 2 geplette tenen knoflook en blus ze af met de wijn wanneer de mosselen beginnen te openen. Schep de mosselen uit de pan wanneer deze gaar zijn.
- Kook de wijn en het mosselvocht in tot de helft. Voeg het vocht toe aan de gebonden soep samen met de warme melk.
- Zet de borden 1 minuut in een voorverwarmde oven van 180 graden celcius.
- Dresseer de groenten en spek met de mosselen in mooi diep bord.
- Giet de hete soep over de groenten en de mosselen. Garneer met de tomaat en fijngesneden bosui.
Weleens clam chowder soep op? Dit gerecht is namelijk echt de moeite waard. Superlekker!
0 reacties