Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Clam Chowder

  • 3 sjalotjes
  • 400 g aardappels
  • 300 g krabvlees (eventueel surimi)
  • 40 g boter
  • 75 g doorregen spek of bacon
  • 40 g bloem
  • 1 l melk
  • 0.5 l visbouillon
  • zout
  • versgemalen peper
  • worcestersaus
  • 1 bosje bieslook
  • 4 harde bollen

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Pel en snipper de sjalotjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd het krabvlees fijn. Verhit de boter in een hoge pan en fruit de sjalotjes en het spek circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en laat het al omscheppend gaar worden. Voeg al roerende melk en visbouillon toe. Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Kook de laatste 5 minuten het krabvlees mee. Breng de soep op smaak met zout, peper en worcestershiresaus. Hak de bieslook. Snijd de kapjes van de broodjes en hol ze uit. Serveer de soep in de uitgeholde broodjes en bestrooi met bieslook.

Tip van Rudolph van Veen: "Visbouillon is overal te koop maar het is ook makkelijk zelf te maken. Laat tong- of tarbotgraten, selderij, bleekgekleurde groentesoorten, tijm, laurierblaadje, limoen en een scheut witte wijn met flink water doorkoken."

Dit recept komt uit de aflevering over San Francisco van het programma The Taste of Life Travel.

Geef je waardering

181
Clam Chowder