De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

clam chowder

Pel en snipper de sjalotjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd het krabvlees fijn. Verhit de boter in een hoge pan en fruit de sjalotjes en het spek circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en laat het al omscheppend gaar worden. Voeg al roerende melk en visbouillon toe.

30 min kooktijd
Clam Chowder

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalotjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd het krabvlees fijn. Verhit de boter in een hoge pan en fruit de sjalotjes en het spek circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en laat het al omscheppend gaar worden. Voeg al roerende melk en visbouillon toe. Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Kook de laatste 5 minuten het krabvlees mee. Breng de soep op smaak met zout, peper en worcestershiresaus. Hak de bieslook. Snijd de kapjes van de broodjes en hol ze uit. Serveer de soep in de uitgeholde broodjes en bestrooi met bieslook.

Tip van Rudolph van Veen: "Visbouillon is overal te koop maar het is ook makkelijk zelf te maken. Laat tong- of tarbotgraten, selderij, bleekgekleurde groentesoorten, tijm, laurierblaadje, limoen en een scheut witte wijn met flink water doorkoken."

Dit recept komt uit de aflevering over San Francisco van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker