De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

clafoutis van rood fruit met aardbeiencoulis (frans dessert gebak)

Een zomerse clafoutis met rood fruit en aardbeiencoulis

60 MIN
clafoutis rood fruit

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Een zomerse clafoutis met rood fruit en aardbeiencoulis

Bereidingswijze

Clafoutis van rood fruit
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Maal de bloem met de helft van het amandelschaafsel tot poeder. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de melk, rietsuiker, bloemmengsel en de eieren. Vet de ovenschaal in met boter. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren. Verdeel de aardbeien, bramen en blauwe bessen over de ovenschaal en rasp de sinaasappelschil er overheen. Verdeel het beslag over de ovenschaal. Bak de clafoutis in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Rooster het resterende amandelschaafsel.

Aardbeiencoulis
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Kook dit samen met de suiker en het rozenwater tot puree. Rasp en pers de limoen en voeg dit toe. Pureer alles met de staafmixer tot een coulis.

Serveren
Verdeel het geroosterde amandelschaafsel over de clafoutis. Bestuif de clafoutis voor het serveren met poedersuiker en serveer de aardbeiencoulis er apart bij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker