Clafoutis van rood fruit
Verwarm de oven voor op 170 ÂșC.
Maal de bloem met de helft van het amandelschaafsel tot poeder. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de melk, rietsuiker, bloemmengsel en de eieren. Vet de ovenschaal in met boter. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren. Verdeel de aardbeien, bramen en blauwe bessen over de ovenschaal en rasp de sinaasappelschil er overheen. Verdeel het beslag over de ovenschaal. Bak de clafoutis in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Rooster het resterende amandelschaafsel.
Aardbeiencoulis
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Kook dit samen met de suiker en het rozenwater tot puree. Rasp en pers de limoen en voeg dit toe. Pureer alles met de staafmixer tot een coulis.
Serveren
Verdeel het geroosterde amandelschaafsel over de clafoutis. Bestuif de clafoutis voor het serveren met poedersuiker en serveer de aardbeiencoulis er apart bij.
0 reacties