Mandarijnbiscuit
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook het mandarijnsap met driekwart van de suiker tot een dunne siroop van 104 ºC. Klop de eiwitten met de rest van de suiker luchtig. Giet langzaam de kokende mandarijnensiroop bij het eiwitschuim en klop het schuim koud. Klop de eidooiers los. Spatel de eidooiers en de bloem door het schuim en strijk het beslag dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen. Leg een strook cellofaanfolie in de taartring. Snijd het mandarijnbiscuit in een reep van 3 centimeter hoog en bekleed de taartring ermee. Steek de rest van het biscuit uit tot een bodemplak.
Kwark-citroenmousse
Week de gelatine in koud water. Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Los de gelatine met een beetje aanhangend water op in een pannetje en voeg citroenrasp en -sap toe. Roer de kwark erdoor en spatel de opgeklopte slagroom er voorzichtig door. Schenk de citroen-kwarkmousse in de vorm en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.
Glanslaag
Week de gelatine in ruim koud water. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Breng het water met de suiker en het citroensap aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de jam toe. Los de gelatine erin op en roer goed door. Laat de gelei afkoelen tot 40 ºC.
Topping
Pel de mandarijnen en leg de partjes rondom op de kwarktaart. Bestrijk de mandarijnpartjes met de glanslaag en garneer met een takje munt.
180 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
2 reacties