Cioccolato biscotti

3
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
1 hour and 30 minutes totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten circa 12 minuten goudbruin. Maal de chocolade samen met de suiker fijn in de keukenmachine. Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout met elkaar. Klop de eieren los en meng met het suiker-chocolademengsel, bloemmengsel en de hazelnoten en kneed tot een plakkerig deeg. Bestuif de werkbank met bloem en verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol de delen uit tot twee pillen van circa 25 centimeter lang. Leg de pillen op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat. Bak de pillen deeg in circa 30 minuten gaar. Laat circa 15 minuten afkoelen. Snijd de koek in plakken van 2 centimeter. Leg de plakken met de gesneden kant naar boven op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 15 minuten. Laat de biscotti afkoelen. Bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

24
Porties

Cioccolato biscotti

  • 150 g hazelnoten
  • 120 g pure chocolade
  • 210 g rietsuiker
  • 230 g bloem
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren

Extra nodig:

  • keukenmachine of staafmixer met bijbehorend staafmixerbakje
  • bloem om te bestuiven
  • bakpapier
  • bakplaat
Geef je waardering
3