Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten circa 12 minuten goudbruin. Maal de chocolade samen met de suiker fijn in de keukenmachine. Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout met elkaar. Klop de eieren los en meng met het suiker-chocolademengsel, bloemmengsel en de hazelnoten en kneed tot een plakkerig deeg. Bestuif de werkbank met bloem en verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol de delen uit tot twee pillen van circa 25 centimeter lang. Leg de pillen op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat. Bak de pillen deeg in circa 30 minuten gaar. Laat circa 15 minuten afkoelen. Snijd de koek in plakken van 2 centimeter. Leg de plakken met de gesneden kant naar boven op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 15 minuten. Laat de biscotti afkoelen. Bestuif met poedersuiker.
Cioccolato biscotti
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Rudolph van Veen
Ingredienten
24
Porties
Cioccolato biscotti
- 150 g hazelnoten
- 120 g pure chocolade
- 210 g rietsuiker
- 230 g bloem
- 30 g cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 3 eieren
Extra nodig:
- keukenmachine of staafmixer met bijbehorend staafmixerbakje
- bloem om te bestuiven
- bakpapier
- bakplaat
Bereidingswijze
1 uur en 30 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen