Chorizorisotto

22
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Chorizorisotto met munt

  • Breng in een pan het water en de bouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Haal het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
  • Verwijder de houtachtige uiteindes van de asperges en snijd de asperges in gelijke schuine stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten, knoflook en chorizo circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de risotto in circa 15 minuten. Roer regelmatig goed door. Voeg na 10 minuten de asperges toe en kook nog 5 minuten mee.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Pluk en hak de munt fijn.
  • Roer de Parmezaanse kaas, de helft van de munt en de doperwten door de risotto. Warm goed door en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de chorizorisotto met munt over borden. Bestrooi met de resterende munt en maak smeuïg met de boter.

Ingredienten

4
Personen

Chorizorisotto

  • 700 ml water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 sjalotten
  • 200 g chorizo
  • 500 g groene asperges
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml rode wijn
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 0.5 bosje munt
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • klontje roomboter
  • 2 teentjes knoflook
Geef je waardering
22