De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chorizorisotto

30 min kooktijd
Chorizorisotto

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chorizorisotto met munt

  • Breng in een pan het water en de bouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Haal het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
  • Verwijder de houtachtige uiteindes van de asperges en snijd de asperges in gelijke schuine stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten, knoflook en chorizo circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de risotto in circa 15 minuten. Roer regelmatig goed door. Voeg na 10 minuten de asperges toe en kook nog 5 minuten mee.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Pluk en hak de munt fijn.
  • Roer de Parmezaanse kaas, de helft van de munt en de doperwten door de risotto. Warm goed door en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de chorizorisotto met munt over borden. Bestrooi met de resterende munt en maak smeuïg met de boter.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker