De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolate cookie flip

60 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Chocolate cookie flip

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
 Roer de boter met de suiker zacht en meng één voor één de eieren erdoor. Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en meng tot een egaal beslag. Vet het cakeblik in en leg er een vel bakpapier in. Schenk het cakebeslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 30 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en snijd een vierde van de cake in kleine blokjes. Verpak de rest van de cake in plasticfolie en bewaar de cake in de vriezer voor een volgende keer.

Pure chocolademousse
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Spatel de chocolade snel door de slagroom. Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit gelijke hoeveelheden chocolademousse in de glaasjes. Laat in de koelkast opstijven tot de vanillemousse klaar is.

Vanillemousse
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg in een pan en laat circa 10 minuten op laag vuur trekken. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de hete vanillemelk. Schenk de vanillemelk op de roomkaas en meng goed door. Laat op een kom met ijswater afkoelen tot handwarm en spatel de opgeklopte slagroom erdoor. Schenk de mousse in de glaasjes op de chocolademousse. Laat de glaasjes circa 1 uur in de koelkast opstijven.

Toplaag
Klop de slagroom lobbig en verdeel over de glaasjes. Verdeel de blokjes cake over de slagroom en druk de Oreokoekjes erin.

Oreopoppetjes
Steek in de vanillecrème tussen de Oreokoekjes een lollystokje of satéprikker. Roer de poedersuiker aan met een beetje water tot je een spuitbare fondant hebt. Schep de fondant in een cornetje en spuit gezichtjes op de Oreokoekjes. Smelt de chocolade au bain-marie en schep in een cornetje. Spuit pupillen met de gesmolten chocolade. Steek de Oreopoppetjes in de Chocolate cookie flip.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker